[]

grafik tasarım yüksek lisans

altyapı yok, serbest çizimim yok denenecek kadar az. sadece grafik tasarım yetimi geliştirmek istiyorum. kendi halimde takılacağım bir nevi. memlekette grafik tasarımcıların halinden haberdarım ve birebir bu sektörün içinde olmak da istemiyorum. şehirciyim, farklı sunum teknikleri ve tasarımın şehir yaşamıynan içiçeliği ile ilgilniyorum. (örnek vermek gerekirse tam olarak aklımdaki işleri yapan bi oluşum: civiccenter.cc )

şimdi hal böyleyken, grafik tasarım yüksek lisansı yapmalı mıyım? değer mi giden zamanlara/paralara? teknik olarak yapabilir miyim onu da bilmiyorum gerçi.

not: tutoriallardan haberdarım, bilge adam tarzı yerleri de az çok biliyorum. demek istediğim tasarım gözümü geliştirecek bir mecra arıyorum. bu da okul gibi duruyo şu an. ne diyon?

 
yabancı dilin varsa, çok iyi yabancı kaynaklar var. O işlere girmeden önce baya okumak gerek. Sonrasında program da kasarak, verdiğin sitede yapılan işleri yapabilirsin kesinlikle. Ben de grafik tasarıma merak salmıştım, illustrator kasmıştım, 2-3 ay, şimdi iyi kötü her işi yapabilirim grafik olaylarında. İnternette ilgili acayip ve farklı tarzda siteler var. Senin verdiğim linkteki adamların tarzı var, o tarz işleri okulla olacak iş değil bence.

Tabi okullarda ne öğretiliyor bilmiyorum da, az çok gördüğüm kadarıyla düzgün grafik tasarımcı çok az. Eğitimle bir alakası var mı bilmiyorum.
  • karpuzpeynirekmeksu  (31.07.12 02:03:51) 
peki grafik tasarım yüksek lisansı seni arıyor mu? asıl soru bu bence.


  • snape i başından beri tanırım  (31.07.12 08:13:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.