[]

askerde masraf

bir insan askerde aylık ne kadar para harcayabilir? sigara icen bir kişi.




 
içtiğin sigaranın miktarına bağlı biraz. sigara masraflarını kendin hesapla. bunun dışında haftalık 50 tl ile çok rahat geçinirsin bence. çarşı izinlerinde çok harcamamaya dikkat et. en çok oralarda harcarsın.


  • himmet dayi  (30.07.12 14:15:55) 
günde 1 paket sigara içtiğini varsayarak:
degisken. mesela yemek seciyorsan gazinodan kantinden tost v.s. yemek durumundasin. bu durumda +5 TL/gün
2 haftada bir çarşıya çıksan onun için de ortalama günlük 3 TL /gün
  • mat couthon  (30.07.12 14:16:55) 
askeriyenin sana diş macunundan, terliğine kadar her şeyi verdiğini düşünürsen duruma göre hiç para harcamaman da olası. yine sana verilenlere içinin ne kadar sindiğine bağlı olarak epey para harcamanda mümkün. askerlik yaptığın yerde eşyaların yer değiştirme huyu varsa yine terliğe, traş takımına epey para da bayılabilirsin.

askerliğini nasıl ve nerde yapacağına da bağlı. asteğmen olursan, kira giderin bile olacaktır. bir dağ karakolunda er olursan, sen istesen de istemesende para harcamaya durumun olmıycaktır.

şehir merkezinde askerlik yapıyorsan, çarşı izinlerinde ne yapmak istediğine bağlı olarak (sinema, yemek, alkol vs.) harcamaların değişecektir.

şöyle diyim. ben acemiliği amasya da yaptım. orda en çok para çarşıya çıktığımızda içdiğimiz çaya gidiyordu. askeriyenin içinde bir de kahve ye para verirdim ama dışardan daha ucuzdur tabi.

usta birliği istanbul ama ayda 1 - 2 kez terliğim çalınır, traş takımım kaybolurdu. hatta kirli çamaşır torbam bile bir kaç kez çalınmıştı (temiz çamaşır torbama nedense kimse dokunmuyordu)

sonuç olarak şu kadar harcarsın demek zor. nerde ne şekilde yapacağına bağlı olarak harcaman değişir.
  • kumdan kale  (30.07.12 14:30:13) 
arkadaşım önceki enrtyleri okumadan yazıyorum üşengeçliğimi mazur gör.şimdi şu önemli, normal ermisin? kısa dönem mi?

çünkü;

ona gör bir arkadaş çevren olucak(usta birliğinden bahsediyorum), mesela kısa dönemsen kendi tertiplerinle takılacaksın maksimum 20 kişi olucak, eğer normal ersen 80 100 kişiyle birden takılacaksın, ona görede kafa dengi arkadaşların sayısı artacak.demek istediğim şu askerlik başka bişey, dışardaki arkadaşlarına bile o kadar yük olmaz, yada yardım etmezsin, mesela ben 1 paket sigarayla günü kurtaran insanken askeriyede bu 2 ye 3 e çıktı. e arkadaşın abi, adamın parası yok, vermiyecekmisin, 7 24 birliktesin, yada yiyosun içiyosun o muhabbet var.tabi normal bir şehirden bahsediyorum, askerlik bu tuvalet kağıdının bile helikopterle atıldığı yerler var.gerçi o bölgelerde iyi para alıyosun.ama çarşı marşı 1 senede 2 yada 3 kere oda izine giderken.

sene 2006 yaklaşık 400-600 arası bir masrafım oldu.sigaraları yenibosnadan kaçak alıyordum paketi 1 liraydı.yemekler çok rezildi hem yemekhanede yenecek gibi olanları yiyip, hemde kantinden destekliyordum.çarşıdada masrafım olmadı üstelik ataköyde dedemler vardı, tabi para harcamakta en büyük etken kontür parasıydı.(cep + telekom)

2 kere taş köpüğü, 2 kere bot boyası aldım o kadar, 1 mach 3 3 4 bıçakla bitirdim askerliği, her gün traş olacağın için yüzün alışyor, körde olsa kesiyor yani.

edit: bende amasyada yaptım acemi birliğini 78 gün, ilk ay 1 kuruş param yoktu, hem arkadaşlardan takıldım, ondan sonra para sorunum çözüldü.bende arkadaşlarımı destekledim.

acemi birliğine gittiğimde 91 kilo geldiğimde ise 75 kiloydum.çok fena tonsilit oldum, zatüreye kadar gitti, 10 kere doktora gittim beni siktirle kovdular, en sonunda kafa üstü çakılınca yere, ambulansla hastaneye götürdüler 7 gün yattım iyileşemedim, dışarıdan amoklavin sokmaya çalıştım başaradım, sonra kavgalı olduğum annemi aradım, 2 kutu 1000 lik amoklavin soktuk kışlaya içtim iyileştim,neredeyse ölecektim.amk piçleri geberiyoruz bişeyin yok diyolar gönderiyolar.tamam tam manasıyla öyle olmayabilir sabah revir de iğne vuruluyorum akşam revir kapalı, kolumu kaldıracak halim yok, nefes alamıyorum adamlar diyor bana 3 km uzaktaki hastaneye yürü yaptır(kışla içinde).karanlık yol bilmezsin iz bilmezsin.askerliği bilmiyosun her gördüğünden korkuyosun vs vs vs.

sivil eşya dışından hiç bir şey götürmene gerek yok, havlusuda satılıyor, iç çamaşırıda, kantinide var, bilardo masalarıda var, aklına gelen herşey var ve askeriye fiyatına.zaten ilk hafta tatil modundasın ne yaptığın ettiğin önemli değil, o zamandada 40 kere kantine götürürler sizi ne istersen alırsın temin edersin.ama ben işimi sağlam alayım dersen 2 kullan at permatik, 2 çorap, 1 yüz havlusu 1 terlik yeterli.

heidi gibi bir kalbim yok, fakat sen yerken içerken, yanındaki arkadaşın gözünün içine baktımı olmuyor arkadaş. tamam benim maaliyetim artmış olabilir fakat kazandığın dostluklar hayırlar, tüm askerlik hayatını etkiliyor, en ufak bir problemde hepsi yardımına koşuyor, tabi seni saf yerine koyanlardan uzak dur.insanları tanıyorsun zaten.

bir gece psikopat ve 3 4 senedir askerlik yapan bir eleman çarşıya çıkmış, bali tiner hap cigara ne varsa çekmiş gelmiş, kapı ağzında ilk ranzada aşağıda yatıyorum, elemanın ruh hali neyse, bana bir saldırdı hacı, adam zaten dev gibi ne olduğumu anlayamadım, bak normalde herkez tırsar elemandan, amk hepsi atladı üstüne kurtardılar beni. bu eleman sonra 2 gün firar etti 2 kişiyi öldürdü geri geldi.vay amk ne günler görmüşüz be.
  • killerbee  (30.07.12 16:13:10 ~ 16:28:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.