[]

Ford fiesta benzinli ve dizel..

2010 duz ve benzinli aldim.

Dizelini bulsaydim bana ne kadar yarar saglayacakti?

Otomatik vites olmamasi benzinde ne kar yaptirir?

Kadikoy - atasehir arasi isyerine gitme amacli kullanilcak. (tabi haftasonlari da gezme)

Degerlendirir misiniz? Anlamiyorum bu islerden cok.

 
alinmisla satilmisin davasi olmaz :) yani bu degildi atasözü de ben uyarladim:)

hayirli olsun:)
  • serabetan  (29.07.12 21:14:52) 
ayrica bi cözümleme getiriyim.

100 km de 3 litre fazla yakit harcasa yaklasik 15 lira yapar desek bu fark.

yilda 10 bin km yapsaniz, 1500 lira yapar. diesel ya da daha az yakan bir araca 8 bin fazla verseniz, ancak 5 senede cikar aradaki fark. 3 sene kullansaniz ve satarken daha düsük fiyatli olsa dizel olmadigi icin 3 seneden sonra belki amorti eder, fakat dizel aracin masraflari ve bakimi biraz daha yükske, yani 4-5 sene gibi bi zamanda amorti etmesini hesapladim ben.
  • serabetan  (29.07.12 21:21:07) 
Dizel yada daha az yakan bir araca 8000 tl fazla veriliyor diyelim. Satarken hemmen 8 bin tl'yi niye düşürüyosun ? O 8 bin tl çöpe gitmiyor yani hesabı daha farklı yapmak lazım; açıp yetkili servis fiyatlarından bakımları hesaplayıp, (ki pek bir fark yok artık) 20000-30000 km ne kadar binilicekse litre bazından aradaki farkı ölçüp, süreyide 2 yıl alırsak fazldan verilen 8000 tl'yi vadelide işletirsek sonuç ne olur. Az yakan araç kazanır.


  • onakomabunako  (29.07.12 22:09:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.