[]

Kan tükürmek

Sabah kalkıp ağzımdaki kötü tadı lavaboya tükürdüğümde, koyu kahve telvesi kıvamında kan olduğunu tahmin ettiğim birşey tükürdüm. Yaklaşık 1 saat boyunca tüküre tüküre anca temizledim boğazımı, Aynada baktığımda kan felan görünmüyordu ama tükürdükçe boğazdan aynı pıhtılaşmış kan gibi şey geliyordu.
Ne olabilir bu? Daha önce hemen hemen hiç böyle birşey olmamıştı.

Not: Kızılcık şerbeti içmedim.

 
Dışarı içmeye çıktığımda ister istemez etrafımızda sigara içen insanlar oluyor. Eğer o gün cok fazla solursam o dumanı o gece uyuduğumda sabahına boğazımda parça parça balgam parçaları hissediyorum. Sonra tükürdüğmde bahsettiğin gibi kanlı olduklarını görüyordum..

Daha sonra fark ettim ki fazla sigara içilen ortamda durduğumda burun damarlarım alkolünde etkisiyile iyice incelip gece uyurken ufak ufak kaniyip genzime akiyor ve böyleceliklede gene sigara sebebiyle oluşan balgamlar onu hapsedip tutuyor. Sabah tükürdüğümde de senin bahsettiğin şekilde tükürüyordum.

Belki senaryo farklı gelişebilir sende ama buna benzer birşeyler oluyorsa sebebi o olabilir.

Not: Bir arada bademciklerim iltahaplandığında kaniyordu o zaman da böyle oluyordu.

Sonuç: Kulak burun boğaza görünmekte fayda var derim.
  • gunes yanigi olan penguen  (31.10.08 12:31:30) 
dis etlerinde de bir problem olabilir


  • ismo  (31.10.08 12:35:14) 
diş etlerinle alakalı büyük ihtimal porblemin. bende de vardı aynı sorun. diş etindeki en ufak hassaslık uyurken istemsiz kasılmalardan dolayı kanamaya yol açıyor. diş macunumu değiştirince geçti bende.


  • teritori  (31.10.08 13:03:25) 
bende de aynı sorun var. diş eti kanaması olarak tahmin ediyorum. dış macunu dış fırçası çok denedim ama gitmiyor. işlerim yüzünden gidemiyorum doktora. artık napalım bi yolunu bulup gidicem. çok pis bir şey ya ağzından kan çıkıyor filan:)


  • hollowlife  (31.10.08 13:33:57) 
@güneş yanığı olan penguen: Akşamları 3-4 sigara içiyorum bazen, nedeni bu olabilir gerçekten de.

Ama dişeti problemi olması daha büyük ihtimal. 2 gün önce hem diş fırçamı, hem de diş macunumu değiştirdim. Ayrıca dişetlerimde de kendi kendine oluşup kendi kendine kaybolan bi iltihap problemi var, hiç bi zararı olmamıştı bu güne kadar.

Teşekkürler cevap veren herkese. Daha ciddi bişey olabilir diye korkmuştum.
  • mabl  (31.10.08 13:47:43) 
@mabl: burada verilen bilgilerin hiçbir garantisi yoktur unutma bence. sen yine de doktora görün fırsatını bulursan.


  • teritori  (31.10.08 14:19:58) 
Dışkınızın rengi normal mi? Siyah, yapışkan, kötü kokulu değilse en azından midenizden emin olabilirsiniz.


  • there is nothing left for me  (31.10.08 15:16:25) 
Henüz kontrol etme fırsatım olmadı onu. Söylediğiniz iyi oldu.


  • mabl  (31.10.08 16:29:18) 
hocam kesinlikle ve kesinlikle eminimki sebebi sigara belki değiştirmişsindir veya çok içmişsindir


  • horror  (31.10.08 18:09:08) 
Koyu-kahve telvesi gibiyse, midede kanama olmuş olsa gerek. Endoskopi yaptırmanızı tavsiye ederim.


  • hlathguth  (01.11.08 13:58:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.