[]

kiracili ev satin alma

bir ev almak istiyoruz, ama icinde kiraci var. Emlakci israrla protesto cekersiniz, 40 gun icinde evi bosaltmak zorundadir diyor. kira sozlesmesini ocak 2010'da yapmislar, otomatik yenilenmis.
biraz arastirdim, hicbir yerde 40 gun yazmiyor, 6 ay sure verilir yaziyor.
peki biz degil de su anki ev sahibi, "ben evi satiyorum, 40 gun icinde evi bosaltin" diyebilir mi?

ne yapabiliriz?

 
Sanırım kiracının insafına kalmış sizin durumunuz. Eğer kiracı isterse çıkar. İstemezse, sözleşmenin bitmesini bekleyeceksiniz.


  • fuerteventura  (28.07.12 18:27:40) 
kontratları varsa siz de ona uymak zorundasınız.
ev sahibi de kafasına göre bir şey diyemez.
adam çıkmıyorum derse uğraşırsınız.

bence en iyisi ev sahibinin yanı sıra bir de evin içindeki kiracılarla konuşmak ve anlaşmaya varılırsa "mutlaka" ellerinden imzalı kağıt almak.

genelde kontrat döneminden daha erken çıkılması için taşınma masrafını verebiliyor evi satın alanlar.
bu da sunabileceğiniz tekliflerden biri.
  • blatta hiberna  (28.07.12 18:28:48) 
Ev satildigi an kontrat gecersiz kalir ve kiracilar ivedilikle evi bosaltmak zorundadir


  • skywalkeremre  (28.07.12 18:44:59) 
Sallayan arkadaslar kaynak olarak gosterdikleri gotlerini de yazarlarsa iyi olur. Cevap vermekten ziyade kafa karistiriyorlar.


  • coca--cola  (28.07.12 18:53:27) 
benim bildigim bu sikintili bir durum, oyle protestoyla falan hemen hallolmuyor, cunku kiracilar pratikte cikmayabiliyorlar, ayni zamanda sik vir hareket de degil zaten, bence de kapilarini calip bir sorun, evsahibi hic konusmus mu bunlarla, niyetleri nedir cikmak esterler mi?, yani kiraciyi zorla palas palandiras cikarmak hos degil bence...


  • mavicorap  (28.07.12 18:55:33) 
40 gün kuralı yok sanki ya? bizim oturduğumuz ev satılırken araştırdık da hiç denk gelmedim. sözleşme aynen devam ediyor diye bir sonuca ulaştım. ayrıca bu süreçte emlakçıların bir kısmıne zerre güven olmayacağı sonucuna da varmıştım:)

ancak, kiracıya taşınma masrafında destek olmayı ya da direkt masrafı karşılamayı teklif ederseniz o da kabul eder büyük ihtimalle. bu tip anlaşma yolları güzel oluyor bence :) ha biz öyle yapmadık, o a yrı.
  • psikolog sulugoz  (28.07.12 18:57:39) 
skywalkeremre evi satın alan ihtiyacı olduğunu hakime ispatlarsa ivedilikle değil 15 gün için de. yok ihtiyacı yoksa protesto falan çektirip dava açacan. tapu üzerine geçtiğinden itibaren tam 6 ay o evde kiracı oturacak. kiracı da insan amk sonuçta, kedi yavrusunu bile atmaya böyle kolay kıyamaz insan lan.


  • drgenco  (28.07.12 18:58:31 ~ 18:59:29) 
honfleur su anki ev sahibinin, "ben evi satiyorum, 40 gun icinde evi bosaltin" diyebilmesi kontrata bağlı. kontratta öyle bi madde varsa çıkartır.


  • drgenco  (28.07.12 19:01:14) 
arkadaşlar kimse kimseyi 15 günde evinden falan çıkaramaz.
aynı şey bizim başımıza geldi.
adam biz içindeyken, bizle konuşmadan aldı evi.
çatır çatır oturduk 7 ay daha kiramızı ödeyerek.
2 kere kirayı geciktirdik diye sadece kira geciktiği için protesto çekebildi.
sonra biz çıkıyoruz diye haber verdik ve öyle çıktık.

kimse kimseyi evinden yaka paça atamıyor yani, mantık biraz lütfen.

ayrıca mavicorap +1

edit:

@coca--cola: gösterdiğim kaynak yeterince açık zannediyorum.
  • blatta hiberna  (28.07.12 19:07:33 ~ 19:09:08) 
@drgenco, nasil boyle bir madde olabilir ki kontratta? standart kontratlarda boyle bir sey yok. ozel olarak "ben evi satarsam 40 gun icinde bosaltmak zorundasinizd diye mi bir madde olmalı? ..
bu cok kucuk bir ihtimal gibi geldi bana:(

  • honfleur  (28.07.12 19:08:59) 
e kiracılarla konuşun işte. bence de taşınmalarına maddi olarak destek olursanız(ki bi ev parasının 300'de 1'i falan eder) rıza gösterirler sonuçta hemen çıkmasalar da.

hukuki olaraksa yanıtını bilmiyorum sorunuzun.
  • fatihkkk  (28.07.12 19:19:12) 
evi satın aldıktan sonra noterden ihtar çekerseniz 6 ay sonra boşaltmak zorunda kiracı. 40 gün yanlış bilgi. ayrıca satın aldığınız evde ikamet etmeye ihtiyacınız olması gerekiyor. yani eviniz varken gidip bir başka ev alıyorsanız kontrat süresinin tamamlanmasını beklemeniz lazım.


  • sijwocaq  (28.07.12 21:01:25) 
Benim son incelediğimde;
1- eski sözleşme ev satılınca sona erer.
2- alınca 1 ay içinde noterden ihtar çekilip, eve ihtiyaç olduğu belirtilip boşaltması istenir.
3- Boşaltmazsa 6 ay içinde tahliye davası açılırmış.

Son durumu bilmiyorum, ama değiştiğini sanmıyorum.
Hukuk sitelerine google' filan da bakın bence.
  • firez  (28.07.12 21:06:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.