[]

nano sistem tasarlama

sevgili yazarlar,okurlar;

bir ödev var başımızda ve sizin hayal gücünüze ihtiyacım var bu konuda. ödev konusu:

"..Doğal bir olayı veya doğal bir maddeyi düşünüp bundan esinlenerek bir adet
nano cihaz (nano sistem veya nano aksam) hayal edip cihazın üretim ve fonksiyonlarını tasarlayınız..."

size oturun bunu yapın demiyorum tabi :) istediğim bir nevi beyin fırtınası sonucu ilginç bi fikir bulmak. hani insanoğlunun doğadan kopya ettiği icatlar muhabbeti gibi bişi ( el'e bakarak kepçe, kuşlara bakarak uçak...vs)

tabi burda farklı olan bu sefer tasarlanacak şeyin nanoboyutta (mm'nin milyonda biri) olması. aklınıza gelen her türlü fikire açığım. şimdiden teşekkürler.

 
ilaç yap en kralı, mini robotlar kana karışıp tamir ediyor falan. gerçi bunun gerçeğini yapmak üzereler nerdeyse belki çok orjinal değil.
ama insan vücuduna girip bir şeyler yapan robotlar yapabilirsin ya da hücrelerin yerini alan makinalar. böylece hiç yaşlanmayız mesela. ya da belleğimizi nöron bazında okuyup dijital kayıt haline geçiren bir ajan olabilir.

  • endoplazmikbirkulum  (30.10.08 21:44:01) 
evet bu dedikleriniz hali hazırda projede olan şeyler. hatta daha uçuk bi örnek vereyim bilim adamları gelecekte karbon nanotüplerden uzaya bir boru hattı döşemeyi düşünüyorlar. öyle fantastik bir konu bu :)

robot olayı tamam, varmıdır başka fantastik fikirler :)
  • kojiro  (30.10.08 21:49:19) 
nano kamera.


  • kimlanbu  (30.10.08 22:02:21) 
abi şimdi elimizde bir bardak ılımış kola var mavi hapı içine atıyoruz anında buz gibi kola oluyor, sonra bir bardak kahve var buna da kırmızı hapı atıyoruz sımsıcak bir kahveye dönüşüyor. çok mu tembelim:D


  • ukeladümbelek  (30.10.08 22:03:41) 
  • comptrol  (30.10.08 22:17:12) 
nano firtina


  • ermanen  (31.10.08 02:58:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.