[]

Klozet Rezervuar Kapağını Nasıl Açabilirim?

merhaba duyuru,

Evimde "ege seramik" marka klozet ve rezervuarı var. Yaklaşık 1 ay kadar önce hijyenik ve koku giderici küplerden aldım. Ama bu mereti su haznesinin içine atmak gerekiyor. Gel gelelim bizimkini sanki yapıştırmışlar, milim oynamıyor. 1 aydır uğraşıyoruz ama bir türlü rezervuarın kapağını çıkarmayı başaramadık. Ne yapmam lazım? Kapak iple falan bir yere mi bağlı acaba?


 
Alt tarafına baktınız mı? Sağına soluna iyi bakın. Mutlaka bir vida yeri vardır ve açılıyordur. Estetik durması için vida yerleri beyaz bir plastikle kapatılmış da olabilir.


  • otonom  (27.07.12 18:09:39) 
hiçbir yerinde bir girinti yok. dümdüz bütün yüzeyleri.


  • arşivci  (27.07.12 18:13:59) 
üstteki su basma yerini çıkartın döndürerek ondan sonra tekrar deneyin. o şekilde olması lazım


  • memetooo  (27.07.12 18:20:24) 
üstünde illa ki kapağı vardır. sifon için bastığın yerden sok parmağını kaldırmayı dene belki bişy çıkar.


  • imfhh  (27.07.12 18:21:10) 
üstteki bölmede baya uğraşmıştım. baya döndürmeye çalıştım ama dönmüyor. tornavida ile de kanırtmaya çalıştım ama çizilecek ve kırılacak diye korkuyorum. Biraz daha mı zorlasam acaba?


  • arşivci  (27.07.12 18:24:16) 
vursana orasına burasına. boşluk biyer varsa ses çıkarır zaten. kapak falan varsa hele oynar biraz yerinden. üretim o darbe sesini engelleyecek kadar gelişmedi diye biliyorum.


  • imfhh  (27.07.12 18:39:11) 
yok hacı yok. yapmadığım şey kalmadı. hazne etrafında herhangi bir girinti çıkıntı yok. sadece üstündeki su basma yeri var. kapağı sadece 0,5-1 cm kadar kaldırabiliyorum. aşağıdan bişey çekiyor sanki.


  • arşivci  (27.07.12 18:48:25) 
Eveet çeker lanet olasica.o bastığın yerle alakalı suyun miktarını ayarlayan bi mekanizma var.o çekiyodur.ya kirican yada gidip o kokulu şeyleri klozetin delik olan yerine yapıştırmali olanlarla değiştircen:)


  • imfhh  (27.07.12 19:06:43) 
Nasıl bir mekanizmadır bu yaa? montajı nasıl oluyor bunun. nasıl bu kadar katı şekilde olabiliyor?


  • arşivci  (27.07.12 19:13:30) 
Iyi malmis ışte :) bizimki plastik üflesen çıkıyo. Çözüm olarak da o yapıştırmalı şeyi ısrarla öneriyorum. Kolay gelsin hacı işin zor ama çözümü var :)


  • imfhh  (27.07.12 19:25:39) 
galiba bu ürün ege vitrifiye'den $u: tek parca, alttan su girisli rezervuar:
www.egevitrifiye.com

teknik cizimi de su: www.egevitrifiye.com

tek parca yani sadece su girisinden ulasilabilir gözüküyor. bence ugrasmayin, 10 senelik garantili yapmislar, garantisi de gider. hirs yaptiysaniz, iletisim'Den telefon acip sorun bir yolu var mi diye, elbet destek hatlari vardir.
  • flmng  (27.07.12 21:50:27 ~ 21:52:23) 
Eyvallah teşekkür ettim hepinize. o çizimleri falan incelemiştim ben de. dediğiniz gibi olmadı ya gidip yapıştırmalı olanlarından alacağım ya da ege vitrifiye ile iletişime geçeceğim.


  • arşivci  (28.07.12 04:09:31) 
Hocam belki uzun zaman geçti, bilmiyorum ama sorunun cevabını buldum. Aynı klozetten benim evde de var ve kapağı açamıyordum. Ama çözüm çok basit: üst kapaktaki sifon düğmesinin çevresini saat yönünün tersine çevirin. O yukarıya doğru vida misali hareket ediyor (ki aslında gerçekten vida şeklinde bağlanmış durumda sifonun kendisine) bu parçayı çıkarınca rezervuarın kapağı açılabiliyor.
Kolaylıklar.

  • kargalarin tanrisi  (25.07.17 03:55:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.