[]

Caylak olarak 10 entry imi girdim, (cok uzun )

iste 10 entyrim, bu noktadan sonra yapabilicegim birsey var mi yillarca beklemekten baska? Cok uzun ama birsey yanlis yaptiysam soyleyin elestirin diye paylasmak istedim.
Band Of Brothers

lisedeyken saving private ryan in etkisinden cikamadan, trt de izlemeye basladigim sonrasinda butun yaz cicekcide calisip tum dvd lerini aldigim dizidir. inanilmaz derecede gercekci efektlere sahip, gercek olaylara dayanmaktadir. tekrar tekrar izlenebilinesi mumkundur ve cok sey ogretir.
trt zamanindaki dublaji cok kotuydu ama, direk dizi sesi ustune montaj " sihhiyeci sihhiyeci " diye bagiran tipler pekde gercekci durmamisti.
sevişirken bir anda ciddileşen kadın

telefondaki mesaji goz ucuyla okuduktan sonra ciddilestiyse, erkek arkadasi kapida beklemekte olan kadindir, zira mumkun oldugunca hizli sekilde giyinip ortamdan uzaklasmak yapilacak en akillica haraket olur.
ekşi sözlük yazarlarının ingilizce entry girmesi

en baba essay yazan ingilizce egitim almis nice insanin anadili ingilizce olan biriyle konusurken sular seller gibi dokuldugunu, 2 lafi bir araya getiremedigini, cok koyu bir aksan kullandigini ve hatta ne demeye calistigini bile anlatamadigini bir cok kez gordugumden benim icin bir ifade etmiyen ingilizce entry ler.

türk sinema tarihinin en efsane replikleri

kral gero: nasil yaptin bu deliligi thoro?

thoro: altini cok sevdigimi bilirsin gero

kral gero: sen kumandan deil serserinin birisin thoro. turklerle ugrasmanin ne demek oldugunu bilmiyor musun? atilla bunu haber aldigi an mahvolduk demektir!

thoro: biz deil sen mahvoldun! artik kral benim gero!vikingler kocamis birinin bas olmasini istemiyorlar

kral gero: ne dedin?

thoro: öluceksin dedim!

southern

koyu southern yasiyan insanlar tabiki florida, alabama ve georgia da oldukca fazla sayida gorulebilir..kisaca izlenimlerimi aktariyim
-genelde insaat, tarim, sanayi, peyzaj isleri ile ilgilidirler bu nedenle hepsi buyuk kamyonetler kullanir ama bole dev tekerleki falan 4.5 -5.7 motor, bununlada oldukca ovunurler.( edit: oyle eski pusku deil hea, bole 2010 ve ustu gmc ler toyota tundralar komple ses sistemli falan havalarda ucusuyo)
-30 derecede bile bot giyerler, cowboy botu olmasda gene genel olarak isleri geregi bu tip giyinirler, bol paca kot pantolon, genelde herhangi bir tarz biyik veya sakal, oakley gozluk ustlerinden eksik olmaz, bunu birde tutun cigneyerek tamamlarlar. ( kimisi profosyonel, tukurmeden 10 dk falan cigniyolar bkz oha0
-biz nasil cay sevip iciyosak kultur olarak onlar gunduz southern style ice tea icerler, bunun tek ozelligi asiri sekerli olmasidir.
-koyu bir aksanlar vardir, ilk kelimelerinden aksanlari anlasilir, cana yakin insanlardir, cahil cuheyla bi halleri yoktur( olanida var tabiki)
-gene o 10 numero truck lari ile avcilik ve balikcilik yaparlar, e abi napsinlar sirf bizim sehirde 120tane gol var , heryer agiclik tutupta buz hokeyi mi oynasinlar? gayet normal yani adamlar adapte olmuslar ortama
-southern muzik nedir bilmem yanliz cowboy temali barlari vardir kocaman dans pistli, haftanin belirli gunleri herkes cowboy cizmelerini giyer(hatunlari 10 numara bu arada) bole abudik gubudik sarkilarla folklor gibi dans ederler, dansin en sik ritmide botlarina yere vurarak ritm tutmalaridir.
-redneck ile karistirilmasin, redneck bambaska birsey.

185 liraya iftar yapmak

cok ozel durumlara mahsus yapilmasinda sakinca yoktur, lakin o kadar paraniz varsa bir ogun yemege muhtac insanlara bagislasaniz ne kaybedersiniz? 185 liraya fiziksel olarak karnimi doyuracagima bircok muhtac insanin karnini doyurur manevi olarak mutlu olurum.

ilk buluşma

bir guzel tras ol, banyo yap, ustunu basini dikkatlice secerek giy, ozel gunler icin sakladigin pahali parfumden bolcana sur sonra saclara hafif jole ya da wax, yola cik. oda nesi? jolenin kokusu butun parfumu bastirmis, bide terleyince sac modelide bozulmus gelde sinirlenme

perrier

her ne kadar fransiz urunude olsa amerikanin connecticut eyaletinin stamford sehrindede siselendigini dusundugum ( sisenin ustunde yaziyo)maden suyu. amerikada 48 sisesini 15 dolara bulabiliyorsunuz ( tanesi yaklasik 30 cente denk geliyor), yani turkiyeye kiyasla nerdeyse bedava, (en son turkiyede aldigimda 6 tanesi 20 lira idi).

kurukahveci mehmet efendi

annemin kadikoye her gidisinde bana 3-4 tane 100 gr lik aldirdigi kahve ( 250 grm olanin tadi guzel olmuyomusmush). yurtdisina cikarkende vakumlu teneke kutusundan aldigim kahve, 1 sene ictim bitiremedim. orta sekerli bir turk kahvesi cok da guzel fitness idman enerjisi verir bunuda belirtelim.

fraternity

amerikan kulturlerine adapte olabilimis turk ogrencilerinde bir parcasi olabilecegi, caylak doneminin oldukca cetin ve acimasiz gectigi, arkadaslik ve sosyallesmenin doruk noktasina ulastigi amerikan erkek kardeslik klubudur. bir cok college partisine ev sahipligi yapar ya da katilirlar.
onlarca farkli klub vardir, her kampuste her eyalette buyuklukleri farklilik gosterir.
greek life olarak anilsada gunumuz yunanistani ile alakasi yoktur.

 
hayırlı olsun 2 yıl sonra aramızdasın. bu arada bu kadar uzun ne yazdın


  • 4hm37  (27.07.12 17:46:09) 
otur sıfır.


  • w a s d  (27.07.12 17:46:27) 
okumadım ama bkz entry yazıysanız bunlar 10 entry içinde sayılmazlar. düzeltin.


  • himmet dayi  (27.07.12 17:57:34) 
okumadım. ama bi 6 ay sonra falan yazar olanları biliyorum. 2 sene sürmez. o eskidendi.


  • estruda  (27.07.12 17:59:30) 
tamamını okumadım da spoiler varsa ekle.


  • historien  (27.07.12 19:26:30 ~ 19:26:57) 
"ekşi sözlük yazarlarının ingilizce entry girmesi"

"en baba essay yazan ingilizce egitim almis nice insanin anadili ingilizce olan biriyle konusurken sular seller gibi dokuldugunu, 2 lafi bir araya getiremedigini, cok koyu bir aksan kullandigini ve hatta ne demeye calistigini bile anlatamadigini bir cok kez gordugumden benim icin bir ifade etmiyen ingilizce entry ler."

başlıkta bir eylemin tanımlanması istenirken, siz objeyi tanımlamışsınız! bir de diyalog var, anket başlığı altında!

bu ikisini görmezlerse, çok kötü ama çok çok kötü imlanızı da umursamazlarsa (ki, imla sorun teşkil etmiyor bildiğim kadarıyla) kabul edilirsiniz.
  • onkaimeon  (27.07.12 19:44:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.