[]

fl studio'ya gitar çaldırmak

Akor naısl koyulur biliyorum ama kesinlikle gitar için ritm nasıl yapılır anlamadım. Yada işte gitar çalarken yapılan aşağıdan vuruş, kesme vb gibi şeyler konusunda kısaca "dayı fl studio ile o işler kastırır, git fm oyna" filan mı dersiniz yoksa "hocu bak bu sayfada güzel açıklamışlar, zor değil, aklına ne gelirse yapılıyor" mu dersiniz?




 
fl studio'da tuşlu klavye üzerinden üzerinden notaları giriyorsun diye hatırlıyorum. gitar için de aynı olması lazım. önce gitarda çalacağın şeyleri klavyede çalabiliyor olman lazım ki o şekilde ayarlayabilesin sesleri.

gitarda 6 teli tek vuruşla titreştirebiliyorken, klavye üzerinden yaparken 6 ayrı notayı da girmen ve zamanlamalarını çok iyi ayarlaman gerekecek.

bunun yerine bir mikrofo ve bir gitar alıp kayıt yapmanı öneririm. yoksa işin içinden zor çıkarsın. ancak arpej falan yapabilirsin...

ha bi plugin falan vardır bu işleri kolay yaptıran o zaman olur belki ama bilmiyorum, bir araştır istersen.
  • loveinaflipbook  (27.07.12 11:45:17) 
"piano roll" da strum diye bi şey vardı yanlış hatırlamıyosam.
onun dışında fl studio guitar strum falan yaz, youtube da bir sürü tutorial olması lazım bu programla ilgili.
bence kastırmaz, çok fazla kullanıcısı ve çeşitliliği var programın.
  • hamsiii  (27.07.12 11:53:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.