[]

Beyne pihti cikmasi - tibbi yorum bekliyorum

Merhabalar,
Aramizdaki meslegi veya gelecekteki meslegi tip olanlardan bir konuda gorus almak istiyorum:

Hasta 74 yasinda, erkek. 2-3 gun once kendisinin sag beynindeki bir damara bir sekilde bir pihti yerlesiyor. Bunun uzerine kendisinin vucut hareketlerinde, belki cok cok hafif bir zorlanma oluyor belki de hic olmuyor ama algisinda biraz bir yavaslama meydana geliyor. cesmeyi acik unutma, baska unutkanliklar gibi. bunlarin uzerine hastaneye gidilince beyinde bu pihtinin oldugu ortaya cikiyor ve kendisine serum-igne falan veriliyor, hatta bir de vitamin veriliyor. bu tedavi ile o damarin acilacagi soyleniyor. kendisi 3-5 gun bu sekilde hastanede kalacak. Doktorun dedigine gore bu sik sik bircok insanda gorulen ve genellikle bu sekilde tedavi edilebilen bir durum. ama zorluk olursa yastan dolayi olabilecegini soyluyor.

Bir de buraya danismak istedim. Bu kisinin durumu hakkinda ne gibi bir yorum yaparsiniz, doktorun dediklerine katiliyor musunuz? Ayrica iyilestikten sonra bu durumun kalici etkileri neler olur/olabilir? tekrarlama riski vs. nedir?

Kendisi yakinim olur, buradan danismak istedim. Bu konuda bilginiz varsa soylemekten cekinmeyin. Simdiden cok tesekkur ederim.

 
hangi sehirde oldugunuzu bilmiyorum. yakininizi dogru durust bir beyin cerrahina goturun.

bu hastalik tekrarlar. bu ilk habercidir. bunu ciddiye almazsaniz, ikincisi gelir ve yakininizi yatalak hale getirir. 24 saat bakima muhtac olur. cisini, kakasini tutamaz hale gelir.

bu nedenle, bu olani cok ciddiye alin. evet, tekrarlama ve cok daha agir bir sekilde tekrarlama riski var. dogru durust bir beyin cerrahina goturun, onun dediklerini yapin.
  • compadrito  (27.07.12 01:48:30) 
Beyin embolisini oldukça hafif hasarla atlatmış hastanız, öncelikle geçmiş olsun. Bu gibi vakalarda genelde herhangi bir sekel kalmaz. hekiminiz gereken müdahaleyi yapmıştır. Muhtemelen yeni bir emboli oluşmaması için ilaç takviyesiyle yaşamını etkilemeyecek şekilde süreç devam edecektir.


  • carpenoctem  (27.07.12 01:51:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.