[]

Eskişehir'de Üniversite Okumak.

selamlar. istanbul'dan eskişehir anadolu üniversitesi'ne okumaya gideceğim. iki üç sorum olacak.
*bursum var 500 lira ne kadar yeter bu para, yurtlar pahalı mı?
*adaptasyon sorunu yaşar mıyım?
*şehir pahalı mı?

 
özel yurtta kalırsan 500 1 ay yetmez.


  • sofrabezi  (26.07.12 22:23:08) 
1) devlet yurtları 250-300 diye hatırlıyorum. ilerleyen dönemde, 4 kişi eve çıkar kişi başı 125 falan verirsin. fakat totalde 500 yetmeyeceğini üşünüyorum. onun üzerine 300 daha koyabilirsen kebap olur.
2) hayır yaşamazsın. eskişehir gerçekten güzeldir. şaşıracaksın :)
3) istanbul gibi değil. ucuz yemekte bulursun pahalıda. mesela geldin, hemen haller diye yeri bulup karşısındaki plavcıyı keşfediyorsun. ev yemekleri, ucuz gayet. yol masrafı zaten yok her yer yurumelık veya tramvay. bunun dısında iş bulabılırsın çok yer var. aradaıgın herseyı bulabılırsın. kızlar güzel, erkekler yakışıklı. başka ?

:)) daha bilgiye ihtiyacın olursa gelmeden once, geldiğinde sözlükten msj at.
  • isikarkadasim  (26.07.12 22:33:05) 
özel yurtların fiyatı 250-800 arası.eve çıkarsan da bi 250 harcaman olur.
adaptasyon sorunu yaşarsın benim istanbuldan gelen pek çok arkadaşım uzun süre yaşadı bunu. sebebi oldukça küçük olması ve alternatiflerin sınırlı olması ama illaki alışırsın ve alışınca seversin.
şehir pahalı değil. hatta yer yer oldukça ucuz.
  • pelinn.  (26.07.12 22:43:41) 
sigara içmiyosan her türlü rahat rahat okursun.ben sigarayı bıraktım cebimdeki para bitmiyo valla.


  • hazara  (26.07.12 22:53:02) 
anadolu üniversitesine yakın bi özel yurrta kalmıştım ilk sene. 2 kişilik oda kişi başı 300e kalmıştık arkadaşımla. yurt güzeldi ama ortamı yoktu. ortak bi alanı yoktu pek. tabi anadoluya yakın çok pahalı ve lüks yurtlar da var. sonra apartlar var sürüyle. onlar daha ucuz olur. araştır bütçene göre içine sinen bi yer bulursun her türlü. şehir pahalı mı dersen istanbuldan biraz daha ucuz. yemek seçeneği çok. mekanlarda içmek istanbuldan daha ucuz. diskolara girmek sıkıntı bile değil mesela. konserler falan sudan ucuz nerdeyse. toplu taşımaya çoğu zaman gerek yok. bu da büyük bi avantaj bence. tabi okuyacağın kampüse bağlı. yunus emre kampüsüne yürürsün de 2eylüle mecbur otobüs.


  • olkol  (26.07.12 23:24:24) 
500 yetmez ama oteki konularda sikinti cekmezsin


  • esenboga  (26.07.12 23:33:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.