[]

öksürük geçirme?

yaklaşık bir buçuk iki hafta önce nezle olmuştum. ilaç kullanmayı sevmeyen bi insan olduğumdan doktora gitmeyip, vitamin takviyesi, greyfurt suyu, nane limon derken nezleden kurtuldum. ancak öksürüğüm hala geçmedi bazen böyle boğulucak gibi oluyorum geçmiyor meret. vizelerde yaklaştı sınavlarda öksüren uyuz insan modunda olup kendimin ve milletin konsantrasyonunu bozmak istemiyorum.

ne yapmam gerekir bu öksürükten kurtulmak için doktora gitmeden, yadımcı olabilecek varsa çok sevinirim.


 
bol bol su iç


  • mutlu muyuz vincent  (29.10.08 23:16:13) 
geçmiş olsun öncelikle. boğazlarınızda kızarıklık varsa ve tahriş olmuş gibi hissediyorsanız farenjit olmuş olabilirsiniz. bu durumda antibiyotik yardımcı olabilir ancak nezle tam olarak geçmediyse antibiyotik sakıncalı olabilir. bunun dışında sinecod iyi bir öksürük şurubudur. bunun yanı sıra zencefil + bal + limon karışımı çok etkilidir. kan inceltici bir ilaç kullanıyorsanız bu söylediğim karışımı kullanmayın çünkü zencefilin kan inceltici etkisi vardır. sabah akşam 1 yemek kaşığı keçi boynuzu pekmezi de işe yarayacaktır. birşeylere alerjiniz varsa o da öküsürük yapabilir. bu durumda kafanıza göre tedavi olamazsınız, bir doktora gitmelisiniz. umarım yakında iyileşirsiniz, sağlıklı günler.


  • slevinkelevra  (29.10.08 23:27:17) 
koca kari ilaci gibi ama ise yariyor: aktardan cekilmis cörek otu al, balla karistir ac karnina bir tatli kasigi ye. gecer oksurugun.


  • dreamfactory  (30.10.08 00:18:48) 
bir çay kaşığı zencefil
bir çay kaşığı zerdeçal
yaklaşık bir çay kaşığı karabiber
varsa kaşığın ucuyla az miktar tarçın ve sahlep
1 tatlı kaşığı çörek otu
balın içinde karıştırılır. sabah öğle akşam... kaşıntı kızarıklık yaparsa doz azaltılır.
  • hepatus  (30.10.08 00:39:42) 
karabiberli çorba ve karabiberli çay öksürüğe birebir. gece yatarken ve sabah kalkınca ılık tuzlu suyla gargara yapmak da iyi geliyor.


  • zen spider  (30.10.08 00:39:53) 
elma kabuklari ve ayva cekirdeklerini kaynatarak mucizevi bir cay elde edebiliyorsun. bende işe yaramisti. kaynatamam diyorsan ayva dilim dilim yapip yemek de bir cozüm olabiliyor.


  • atmacaged  (30.10.08 03:24:41) 
umarım öksürürken ciğerlerinden doğru öksürmüyorsundur. boğulacak gibi oluyorum demişsin eğer nefes darlığı hırıltı vs gibi şeyler varsa kesinlikle doktora görünmeli çünkü ciğerlere bi hastalık yerleşmiş olabilir. ha benimki kuru öksürük boğazımdan sadece diyorsan keydrops ballı limonlu pastil var tamamen doğal hem içindekiler bağışıklığı da güçlendiriyor. kocakarı ilaçları bana iyi gelmiyor mesela hatta ballı karabiberli şeyler boğazıma yapışıp alerjik öksürüğe de neden olabiliyor. bir de kaynatarak içmek ılık, yumuşak birşeyler içildiği için boğaza iyi gelmesi dışında çok da yarar sağlamaz aslında kaynatılınca birçok şey içindeki yararlı maddeleri kaybediyor. b,c ve d vitaminlerine odaklan diyorum. geçmiş olsun.


  • random blonde  (30.10.08 08:33:23) 
maasallah herkez bir aktar herkez bir herbalist tebrik ederim vallahi.


  • hellcaraxe  (30.10.08 15:35:36) 
yukarida yazilmis mi tam bilmiyorum ama, annem balin uzerine limon sikip yedirirdi gayet iyi gelirdi, daha sonralari pekmez uzerine karabiber yontemini uygulamaya basladi ve oksurugu cok daha hizli gecirdigine defalarca sahit oldum, hatta kendim yasadim, ve ileriki zamanlarda arkadaslarin uzerinde uygulayip olumlu sonuclar aldim.


  • thunderroad  (30.10.08 17:02:57) 
bu öksürük göğüsten geliyor. derin nefes alıken hırıltı varsa vakit geçirmeden doktora gitmen gerekir. en iyimseri antibiyotik başlatacak sana.


  • trocero  (30.10.08 19:02:21) 
@trocero

ciğerlerimden öksürüyorum ama hırıltı vb şeyler yok yani o kadar da ilaç içicek kadar ciddi bi durumda değilim sanırım sadece öksürüğüm geçmiyor bi türlü, burdaki doğal yolları deneyip geçmezse gitmeyi düşünüyorum doktora. teşekkürler yinede.

@hellcaraxe

tavsiye isteyen benim, arkadaşlarda yazıyor işte onlara niye kızıyorsunuz ki? =)
  • inkey  (30.10.08 19:41:03) 
Selam. NE oldu durum, işe yaradı mı hiç biri tavsiyelerden? Kaç gündür bende de öksürük var kuru kesik kesik, balgamsız. Ateşim yok grip değilşim sigara içmiyorum. Cİğerle ilgili sanrıım benim.


  • Cursed Chico  (10.12.11 15:38:08) 
cursed chico 3 sene önceki ilan bu yahu =) o zamanlar bol bol su içip, karabiber bal kombosunu denemiştim iyi gelmişti. ama benimki öyle çok ağır bi öksürük değildi, çok rahatsız ediyorsa bi dokttora görünün bence.. geçmiş olsun..


  • inkey  (10.12.11 22:18:22) 
Bir üç sene daha geçmiş, olaya bak. Yeni gördüm :) benim de geçti karabiber ıhlamurla balgamları attım. Daha da olmadım. Umarım sende de olmamıştır :)


  • Cursed Chico  (27.10.14 13:51:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.