[]

HD Ready , Full HD ve PS3

öncelikle herkese iyi akşamlar ,

Yakınlarda lcd tv alma yolları gözüktü , e madem lcd tv miz olcak ilerde bi ps3 de alırız değil mi? bu altyapıya yönelik olarak tavsiyeleriniz nelerdir ...

yazılanları okudum ama kimi hd ready yeter ,aralarındaki farkı bile anlayamazsın derken bazıları da full hd bariz fark eder tabiki ,gibi yorumlar yapmakta ...

nedir bu işin özü , bi el atın yahuu... ps3 için HD Ready mi Full HD mi ? varsa kullananlardan önerilerini tecrübelerini bekliyorum .. tabi lcd tv tavsiyelerinizi de esirgemeyiniz malum daha almadık (:

 
hd ready ile full hd farkeder. ne zaman farkeder oyun full hd destekliyorsa fark eder. oyun hd ready çözünürlükten yukarı çıkamıyorsa o zaman anlayamazsın farkı. ilerde tüm oyunlar full hd çıkacak kaldı ki hd ready bi geçiş formatı idi. yeni tv alınacakken artık hd ready almanın manası yok bence. full hd derim ben.

marka olarak sony, samsung, crea
  • sijwocaq  (29.10.08 21:25:05) 
şu an zaten hd ready satılan kalmadı gibi bir şey. yani 1.5 sene önce sorsanız makuldğ de şu an bu soru abes kaçmış. full hd alın. ama hd ready ile full hd arasındaki farkın pek algılanamayacağını da bilin. gta 4 mesela ps3 için 680p orjinal boyutudur. 720p ye bile upscale yapar. mgs4 böyle olmaması lazım ama sanıyorum onun grafikler sağlamdı yine de 720p ile 1080p farkını görebilmiş değilim(hd demolar dahil-zaten dijital yayınlar en fazla 1080i yapılıyor 720p de yeterli bence-yine de 65 inç tv alacaksan 720p film falan izlemek istemezsin- 32-40 inç arası takılacaksan 720p yeter de artar) . 1080i denemiştim gerçi aynı gelmişti.


  • ozdek  (29.10.08 21:31:23) 
nacizane samsung tavsiye ediyorum.

kullandigim tv bir 19" samsung hd ready lcd tv ve gayet memnunum. ps3 ile kullaniyorum, bluray filmler de izledim. iyi yani. ancak 19" biraz kucuk gelmeye basladigindan yeni bir tv alma dusuncesindeyim birkac aya. bu yuzden her hafta sonu teknoloji dukkanlarini geziyorum, agzimin suyu akarak, gozlerim yasararak yeni cikmis olan tv modellerine bakiyorum, agliyorum, agliyorum. ve diyorum ki sony bravia'lar da iyidir ancak duvara asili hemen hemen ayni ozelliklere sahip (contrast/response/boyut) sony/samsung tv'lere bakinca samsung daha bir canli geliyor gozume.
  • fdegir  (29.10.08 21:44:46) 
daha yeni lcd, plazma kıyaslamasından geldim;) Samsung'u 6 serisine kadar tavsiye etmem, 6 serisi eh işte, 7 ve 8 iyi ama el yakıyor... Sharp, LG, Sony, hatta Vestel Pixellence olabilir...
Samsung'da renkler çok abartı, misal saha görüntüsü suni çim gibi yemyeşil, kırmızılar cart kırmızı, çok abartı. Aslında LCD tavsiye etmem ya neyse(git: 21179). Plazmalar bariz olarak daha başarılı*, özellikle Panasonic ve LG.
Güzel görüntü versin dersen Plazma, sittin sene kullanmak isterim dersen LCD.
  • late viper  (29.10.08 22:48:56 ~ 22:49:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.