[]

rapidshare hesabında kaçak var?

birkaç yıldır rapidshare hesabı kullanıyorum ve son dönemde www.rapidpremiumtr.com vasıtasıyla hesap satın alıyorum. yeni bir eve taşındım; telefon başvurusu + adsl başvurusu + rapidshare hesabı satın alma neticesinde bir takım problemler hasıl oldu: film indireceğim misal, üç dört parça indikten sonra (toplamda 300-400 megabyte'a tekabül ediyor) "günlük download limitini (2.6gb)doldurdunuz" diyor. ilk gün "bi yanlışlık olmuştur neyse" dedim, ikinci gün kullanıcı adı ve şifre değişikliğine gittim, üçüncü gün evden çıkarken modemin fişini çektim (kablosuz internet kullanıyorum) ama herhangi bir değişiklik yok. hala 300-400 mb download yaptıktan sonra limiti aştınız diyor hesabım bana. mail atıp soracağım ama muhtemelen resmi ve klasik bir cevap gelecek, bu sebepten ilk önce burada sormayı uygun gördüm:

a) neden olabilir?
b) nazıl çözebilirim?

teşekkürler.

 
premium zone'dan erisim istatiklerine bakabilir ve download yapmis olan ip'leri kendi ip'niz ile karsilastirabilirsiniz. sayet listede cok alakasiz ip'ler varsa hesabiniz baskasi tarafindan da kullaniliyor demektir. (ornegin genelde sizin ip'niz 125.152.36.xx olurken, download eden ip'ler arasinda 56.124.78.xxx gibi ip'ler varsa. ben bu sekilde farkina varmistim.)

kullanici adinizi/sifrenizi tekrar degistirin, loglardan gozunuzu ayirmayin.
  • fdegir  (29.10.08 20:54:57) 
loglardan gözümü ayırmadan download yaptım dün ama yine de anlamadığım bir şekilde hemen doldu kota. ip de aynı. o yuzden modemin fişini çekip işe gittim, belki dışarıdan birisi giriyordur diyerek falan ama nafile...


  • kantelem  (29.10.08 21:33:07) 
hepsini siz mi dolduruyorsunuz kotanın? yani logda sadece sizin mi günlük download limitini doldurduğunuz yazıyor?


  • tom riddle  (29.10.08 22:57:06) 
@tom riddle
emin olmak için tekrar kontrol ettim, evet tek ip var ve bana ait; çok enteresan..

  • kantelem  (30.10.08 00:03:36) 
eğer dosyayı bir download manager kullanarak birkaç koldan indiriyorsanız, onları ayrı ayrı sayıyor olabilir. yani 100 mblık dosyayı 5 koldan indiriyorsanız 500 sayıyor olabilir. ben flashget kullanarak 5 koldan indiriyorum dosyaları, bende öyle bir sorun yok, ama yine de sebep bu olabilir.

ya da mesela 100 mblık dosya indirirken bağlantınız koparsa tekrar girdiğinizde bir 100 daha yazıyor olabilir. flashget kullanarak indirmeyi deneyin bir de bence. flashget'te "araçlar >> varsayılan indirme özellikleri" kısmına üyeliğinizi girin. (burası önemli, çünkü şifre girmek için başka bir yer daha var, orası yanlış) tarayıcınızdan üye girişi yapmayın. rapidshare linklerini direkt flashget'e verin. yani linkin sayfasına girip premium'a basmayın.
  • edge_nabby  (30.10.08 00:47:18) 
@edge_nabby

sabah evden çıkmadan bir deneme yaptım; flashget'le download yapmaya başladım ve bir yandan da loglardan kotayı kontrol ettim, neredeyse 1mb için 5-6mb artış oluyordu. sonra onu iptal ederek windows penceresinden download yaptım, bu sefer kotadaki düşüş inen dosyanın boyutuyla aynıydı. flashget problem yaratıyormuş yani, söylediğiniz gibi muhtemelen indirdiği kol sayısı ile çarpıyor inen byte'ları.

akşam flashget ile önerdiğiniz şekilde bir deneme daha yapıp neticeyi buraya yazarak konuyu kapatacağım.
  • kantelem  (30.10.08 08:37:45) 
@edge_nabby

düzeldi (: kaybolan çantamı ve içerisindekileri bulmam kadar sevindirdi beni. çok teşekkürler, karın doyurmasa da (;
  • kantelem  (02.11.08 20:16:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.