[]

dreamweaver da utf8 dosyayı acıyorum, kendi kendine batı avrupa yapıyor

soru yukarıda resim sağda.
utf 8 yarattım php dosyasını
ama sonradan actıgımda batı varupa yapıyor. dw nin icindeki ayarlar tamam bir sıkıntı yok. dosyayı yarattıgımda sagda en altta gorunen yerde unicode (UTF-8) yazıyor, ama sonra dosyayı tekrar actıgımda bu sekilde oluyor. cs4 sürümünü kullanıyorum.
cs5 cs6 vsvs başka program kullan demeyin. bir ayarıni bilen varsa teşekkürler şimdiden.
işletim sistemi win 7 home premium, evet kasayı yan yatırdım,
www.youtube.com bunu da yaptım:)

 
meta tag olarak şunu ekleyin.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"/>
kaydedin ve yeniden açın. eğer yine olmazsa notepad++ ile açıp oradan utf8 bomsuz olarak ayarlayıp kaydedin ve tekrar dw'de açın.
  • mystb  (25.07.12 13:53:32) 
zaten bu metataglı otomatik acılıyor dosyalarım.
ben bu sorunla karsılasmamak icin bir yol arıyorum

  • vadrigar  (25.07.12 13:56:54) 
peki batı avrupa döndükten sonra kaydedince, metatag değişiyor mu? onu kontrol edin. değişmiyorsa sorun yok. değişiyorsa o zaman daha detaylı incelemek lazım.


  • mystb  (25.07.12 14:13:31) 
hayır. metatag değişmiyor. sadece sayfanın kodlaması degişiyor. sonra ctrl+j yapıp oradan syfanın kodlamasını tekrar unicode a ceviriyorum. kaydediyorum ve hala metatagda bir degişim olmuyor.
daha sonra aynı dosya veya farklı bir dosyayı acıyorum dw de bi bakıyorum haydaa sayfa kodlaması batı avrupa olmus. ama metatag hala unicode utf8.
böyle sacma sapan bir sorunum var.
4 yıldır yogun bir sekilde kullanıyorum dw yi.
  • vadrigar  (25.07.12 14:39:06) 
metatag değişmiyorsa bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. sonuçta sunucu yorumlarken metatag dikkate alır. bir deneyin.


  • mystb  (25.07.12 14:49:27) 
sayfanın kodlanması degişiyor. metatag aynı kalıyor. ama sunucuda tr harfler sapıtıyor


  • vadrigar  (25.07.12 16:23:27) 
metatag'in aynı kalıp da sunucuda sapıtması ilginçmiş ya. notepad++ ile açıp kodlamayı kontrol eder misin orada ne gözüküyor? sayfanın uzantısı nedir bu arada?


  • mystb  (25.07.12 16:48:14) 
bu sorun genelde oluyor tek dosyada degil.
dw, dosyanın dil kodlamasını degiştiriyor kafasına göre.
benim sorunum dw ile. ben sayfaı ctrl +j ile kodlamasını degiştiriyorum utf 8 yapıyorum tekrar. sorun olmadan sunucuda duzgun calısıyor.
benim sorunum dw ile :)
uzantı php
  • vadrigar  (25.07.12 17:38:36) 
anladım da, acaba notepad++ da yine western mi gosterecek o yuzden demistim. :) şimdi iyice araştırınca cs4'te bir bug olduğunu gördüm. çözüm de -cs5 kullanmak dışında- dosyayı açıp, sayfanın en başında, php açıldıktan sonra comment olarak
// æø
yukarıdakini yazmak ve ctrl + j yapıp utf8 ayarlamak. bu şekilde kalıyormuş. denyin bakalım.
  • mystb  (25.07.12 21:55:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.