[]

ethernet kablosu çoğaltma

evde tek bir ethernet kablosu var, halıların kapıların falan altından güzelce odama kadar çektim, ama bazen salona geçmek gerekiyor. ya da başka bir odaya. bütün kabloları halılardan çıkarıp oraya kadar çekmem gerekiyor.

etherneti coğaltabilirmiyim. misal uca ayrılsın, bir ucunu salona bir ucunu odama çekeyim, ordan söküp oraya götüreyim.

ya da bu etherneti bir alete takıp o aletten eve wireless yayabilir miyim. nereye götürürsem ordan girebileyim.

 
hub ya da switch falan lazım o iş için.

ya da en temizi 4 ethernetli&wireless gateway-modemlerden alıp evin merkezi bir yerine koymak.
  • spacetimereality  (29.10.08 14:20:52 ~ 14:21:36) 
bir tanesini çatal yapıp ikiye ayıracağına iki kablo al her birini bir odaya döşe. bilgisayarın hangi odadaysa oradaki kabloya bağlarsan sorunun çözülür gibi.
çatal da yapabilirsin ama aynı anda bir pc kullanmak şartıyla. sinyal gücünde de azalma olur tabi.

  • againstthelife  (29.10.08 14:30:16 ~ 14:30:57) 
evde modem ya da telefon hattı yok söylemesi ayıp.

tek bir kablodan gelen internet var. onu modeme bağlasam modemden wireless yayılır mı, o olmaz sanırım,

ama iki cıkışlı bir girişli bir ethernet coğalma aleti olmalı gibi, bilen varsa nasıldır adı nedir nerde satılır gösterebilir mi

hazır satılık bir çatal, ya da ethernet giriş olup, bunu wireless olarak yayabilecek bir modem cok iyi olur. telefon girişini wireless olarak yayanı bu işi de yapar mı
  • efruz  (29.10.08 14:38:54 ~ 14:41:30) 
wireless router alip takabilirsiniz, ethernet girisinden gelen baglantiyi dagitir router'lar. ama en ucuzlari 70 ytl filandir, yukaida da linki verilmis zaten.. iki kabloyu uc uca eklemek icin iki tarafinda birer giris olan kucuk aparatlar var bir de, modemden gelen kablonun ucuna ondan takip iki odaya giden kablolari ihtiyainiza gore takip cikararak da isinizi gorebilirsiniz en ucuz sekilde.


  • lykos  (29.10.08 14:46:26 ~ 14:49:23) 
elektrik prizlerine takılan bir adaptörle odadan odaya bağlantı yapılabiliyordu. www.zamazing.org şöyle bişey işte.


  • teritori  (29.10.08 14:50:11) 
teşekkürler. öyle birşey varmış demek. ikinci elini falan ucuz bulmaya çalışacağım.

peki o routurları da modem gibi configüre edebilir miyim. şifre koyma, ya da mac adresi filtreleme, hatta gizleme yapabilir miyim.
  • efruz  (29.10.08 14:57:24) 
quicknet mi kullanıyorsun efruz?


  • godless frog  (29.10.08 20:10:16) 
ortalama bir wireless router hepsini yapar, ama almadan dusundugunuz markanin manuelini indirip bakmakta fayda var. usb girisi olan bazi router'lara linux kurup ses karti takip muzik dinlemek ya da torrent download yaptirmak filan bile mumkun.


  • lykos  (02.11.08 17:34:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.