"iplememek" deyimi "deyim yerindeyse" değil, azdan da az bile olmuş.
üniversiteye kadar gelip de nasıl ilkokul bilgisine sahip oluyorsunuz (kişisel değil, çoğul, zihniyet anlamında), nerede yaşıyorsunuz, bu neyin kafası oluyor anlamıyorum.. insan bilerek yüzünü, gözünü, kulağını kapatmaya kassa yine de bir şeyler duyar, okur, görür, vs vs..
hadi bütünlemeyi okul hayatınız boyunca veya sağdan soldan, hiç duymadınız, görmediniz, yaşamadınız, okumadınız...
yahu aöf bürolarının arayıp sormayı düşünmek de mi bu kadar zor?? bu duyuruyu yazabildiğinize göre internetiniz var. google'a girip bağlı olduğunuz (veya şart değil, herhangi diğer) aöf bürosunun telefonlarını araştırmak bu kadar mı zor yaa..
son nesiller zehir gibi maşallah!!!..
her sene senelik harçlar olur. iki taksitte ödenebilir. o seneye ait harçların 2. taksitlerini ödemesen bile bütünlemeye girersin. çünkü; bütünleme ile harçların direk bağlantısı yok.
bütünlemeler sonunda en fazla iki tane geçemediğin ders olursa, iki dersi alttan almak suretiyle bir üst sınıfa geçersin.
bir üst sınıfa kaydolman önce önce geçen seneden kalan taksitin varsa onu ödemen lazım. aksi halde yeni sınıfa ait taksitler bankada görünmüyor, dolayısıyla ödeme yapamıyorsun, dolayısıyla kaydını yenilemiş olmuyorsun.
****
bir de; böyle uzun uzadıya sorular sormanın sebebi sanıldığı gibi "askerlik durumları" değil ne yazık ki.. parmağa değil parmağın gösterdiği yere bakmak lazım biraz..
****
valla benzeri duyuruları görmekten birike birike bu duyuruya patlamış gibi oldu. yoksa kimseyle kişisel bir şeyim yok. tamamen zihniyet hakkındaki görüşlerimi açıkladım. daha doğrusu resmen kusmuşum gibi olmuş. e ama insan biraz kendine bakar yahu, neyim ne değilim diye.. (bak bu da kişisel değil, ortaya. hatta kendimi de dahil ederek)
0