[]

e-ticaret yapan şirket değeri nasıl hesaplanır?

selamlar,
internet üzerinden satışlardan aylık 15000 lira kar yapan bir şirketimiz var. depomuzda 50000 liralık ürün, 5 çalışan, yaklaşık 20000 liralık demirbaşımız bulunuyor. hiç borcumuz yok.
birisi şirketimize sermaye koyup ortak olmak istediğini söyledi. ama uzmanlık alanımızda olmadığından şirketin finansal değerini bilemiyoruz. bu yüzden de ne kadar hisse için ne kadar para isteyeceğimizi bilemedik.
bu değer nasıl hesaplanır? belli kriterleri var mıdır?
teşekkürler.

 
15000*36=540000
15000*48=720000
20000 demirbaş
benim hesaplarıma göre şirket değeri 700000 filan ama fazla güvenmeyin benim hesaba
  • gonul_isleri  (25.07.12 12:30:24 ~ 12:30:53) 
Bunun kriterlerinde koskoca danismanlik sirketleri bile sabit bir formul bulamiyor eksiduyuruda biz ne diyebiliriz ki? Eger onemli bir seyse bence ciddi bir degerleme danismanlik sirketine basvurun deloitte pwc kpmg vs gibi.

Mesela domain adinin piyasa degerini nasil olceceksiniz de aktiflestireceksiniz? İste bunlar ciddi uzmanlik gerektiren isler.
  • esenboga  (25.07.12 13:01:51) 
Karışık işler bunlar. Danışmanlık şirketine başvucaksın ama yukarda sayılan 4 büyük şirketten birine başvurursan çıkan fatura senin sermayenin %10'u kadar olabilir :)

Daha kişik şahıs ymmm şirketlerine başvur. Bu 4 büyükten ayrılmış kişilerin kurmuş olduğu Danışman şirketleri var, onlar senin derdine derman olur.
  • bilan  (25.07.12 13:31:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.