[]

dermatolog olayı

Şimdi arkadaşlar durum şöyle:
1.Karma bir cildim var, işte T bölgesi yağlı(oldukça), yanaklar kuru. Genelde hep küçük sivilceler oluyor alnımda, arada da 4-5 büyük sivilcem çıkar. Sırtımda bir türlü geçmeyen sivilcelerim var, saçlarım da yağlı, hergün yıkamak zorunda kalıyorum. Doktora gitmek istiyorum ilaç kullanmak için ama giden arkadaşlarım(özellikle roaccutane vs kullanan), ne işin var, o kadar değil, abartıyosun, boşuna gitme falan diyorlar. 25 yaşında hala sivilceli olmak da güzel bişey değil ama. Doktora gitsem gerçekten sallamaz mı beni?
2.Yaz-kış çok terlerim. Hergün duş alsam da, devamlı deodorant vs. kullansam da, deotak vs dahil herşeyi denedim, devamlı terliyorum. İşin kötüsü her giydiğimi yıkamak zorunda kalıyorum.Nasıl kurtulsam bu dertten?


 
kendi tecrübelerimden yazıyorum sana şimdi.

benim de hassas ve alerjik ve de tarif ettiğin üzere karma bir cildim var.saçlar da aynen dediğin gibi.

doktora gittim ben zamanında içinde antiibiyotikli ilaç olan eczanede yaptırılan solüsyon vermişti, bir süre kullandım iyi geldi. ama o kısıtlı bir süre kullanılabiliyor.

cildin için piyasadaki uyduruk markaları kullanma derim ben. misal ben clinique kullanarak cildimi kötü duruma getirmiştim. sonradan güzellik merkezinde cilt bakımı artı özel ürünle uzun sürede düzeldi.

kaliteli bir güzellik merkezinde 2 ayda bir filan cilt bakımı yaptır. ve onlarda olan özel ürünler var, onları kullan. mesela ben amerikadan gelen bir ürün var onu kullanıyorum. dermatologic cosmetic laboratories ismi.

bunun dışında sadece cilt bakımı için üretilmiş ürünler var, biraz pahalılar ama tekin acar-sevil parfümeri filan oralarda bulunan, ordaki uzmanlar tavsiye ediyor. onlardan al derim. yani böyle makyaj malzemesi üreten markaların cilt bakımlarını değil, sadece cilt bakım ürünü üreten markaların ürünleri.

yağlı saç için yine doktorun tavsiyesini söylüyorum, ki ben çok faydasını gördüm. öyle her gün yıkamıcaksın. ne kadar çok sık yıkarsan o kadar çok yağlanıyor.

doktorun tavsiyesi üzerine ben o günden beri haftada 2 kere saçlarımı yıkıyorum. ilk başlarda çok zor oldu her gün yıkanmaktan 3-4 güne geçiş ama bir kere alıştıktan sonra saç yağlanmıyor artık.
  • mea maxima culpa  (29.10.08 02:00:11 ~ 02:03:40) 
anlattakların dogruysa eger, cildin ile ilgili saglık sorunların var demektir. vakit kaybetmeden cildiye uzmanına gorun derim. anormal bir durum gibi geldi bana.


  • scp  (29.10.08 09:12:01) 
karaciğerinde bi sorun olabilir mi? cok alkol tuketiyorsan falan. bence doktora git.


  • likeinme  (29.10.08 12:39:34) 
alkol de pek kullanmam ama karaciğer falan diyip korkuttunuz beni şimdi :)
bi de kan testi falan ister mi her doktor? yaptırmasak olmaz mı?

  • cy7  (29.10.08 19:24:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.