[]

the dark knight rises

dün batman begins ve the dark knight'ı tekrar izleyerek son hatırlatmalarımızı yaptık. şimdi sorum şu ki "bane" karakteri hakkında filme gitmeden önce ne bilmem gerekiyor. çizgi romanlarını falan hiç okumadım o yüzden bilgim yok. filme gitmeden bi fikrim olsun istiyorum. lütfen spoiler'sız.

edit:
+catwoman

 
bane ve catwoman, nolan'ın evrenine uygun gerçekçi sayılabilecek vilınlar, ne akdar değişikliğe gidilir bilmiyorum ama ana konsept aynı kalacaktır diye düşünüyorum. öz itibariyle bane sert bir hapishanede doğan, büyüyen ve daha sonra oraya hükmeden bir eleman. hapisteyken üzerinde venom adı verilen bir ilaçla test yapılıyor ve bedensel kuvveti artırıyor. fakat kas yığını görüntüsüne rağmen bedensel kuvvetinden çok zekası bane'i bane yapan. bu adam hem bi nevi gotham'a da hükmetmek istemesi hem de yarasalara takık olması nedeniyle batman'i indirmeyi kafasına koyar ama çoğu mal vilın gibi direkt karşısına çıkıp dayağını yemez, önce arkham'daki tüm suçluların kaçmasını sağlayarak batman'e kafayı yedirtir. batman aylarca bunlarla uğraşıp gücünü son damlasına kadar harcadıktan sonra karşısına çıkar (gary oak taktiği diyoruz buna). bu arada batman'in bruce wayne olduğunu da keşfetmiştir, direkt wayne malikanesinde karşısına çıkar zaten. sonrası malum, batman'i eşşek sudan gelene kadar döver, üstüne bir de belini kırar. batman'in belden aşağısı tutmaz bi süre falan falan gerisi uzun hikaye.

catwoman da sorunlu aile+varoş ikilisinden gelme sokaklarda, yetimhanede falan büyümüş bir kızımız, doğal olarak sorunlu bir insan evladı. işi gücü hırsızlık, bir de bundan etkilenen bi ninja amcadan eğitim almışlığı var. kostüm işi batman'e özenmesinden geliyor. bir de "cat burglar" olayı var tabi, uyumlu yani. iyi midir kötü müdür dersen ortadadır derim. anti kahraman bir nevi. çalar çırpar falan ama batman'in aşkısıdır, gerçek kimliğini falan bilir.

direkt böyle olmayacaktır belki ama atıyorum bane yine planlarıyla batman'in kafa olarak çökertip sonra dövecektir. ya da catwoman safi kötü olmayacaktır gibi gibi.
  • kryptonian  (24.07.12 21:16:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.