[]

Dinç Kalmak: Elma's Revenge

Merhaba baykuşlar,
Te yıllar önce "sabahlamak ya da zihninizi dinç tutmak için kahve içmek yerine bir elma yeseniz çok daha etkili olur" temalı bir şeyler okuduğumu hatırladım. Elma sevdiğim bir yiyecek, kahve de sevmediğim bir içecek. Elmanın var mı böyle bir kafeinimsi etkisi? Yoksa beni mi yemişler?

Bir de çok afedersiniz az önce el arabasına bindim, ama programlama üzerine birkaç tutorial bakmam lazım, yani kafayı ayık tutmam gerek. Bu rehaveti atmak için elma mı yiyeyim çay mı içeyim şimdi? Çay kuşburnu bu arada ama siyah çay da yapabilirim.

 
Onu ben de okudum. Kahve birden çarpıyordu, elma uzun süre etki ediyordu okuduğum yazıya göre.


  • army14  (24.07.12 03:51:19) 
ne kadar süre sonra etkisi başlar ve ne kadar süre boyunca etkisi üst seviyede kalır peki, tahmini bir şeyler söyleyebilir misiniz?


  • hjarteblod  (24.07.12 04:00:53) 
ben discovery channel'da duydum, ama şöyle diyordu, "güne bir elmayla başlamak sizi bir fincan kahveyle başlamaktan daha dinç tutar, daha iyi ayılırsınız"


  • utkucbkc  (24.07.12 04:01:03) 
uyandırma ve daha hızlı enerji verme açısından kahve, elmadan daha etkili. çünkü kahvede kafein var, elmada ise yok. ama şekerin rolü de var. eğer kahveye bir-iki sofra şekeri attığımızı düşünürsek, elmada daha fazla şeker var ama elmadaki sağlıklı şeker ve glikemik indeksi düşük. sofra şekerinin glikemik indeksi daha fazla ve kana daha çabuk karışarak daha hızlı tesir eder.

sonuç:
- kahve, hızlı enerji ve uyku açma.
- elma, daha sağlıklı ve uzun vadede dinç tutma.
  • ermanen  (24.07.12 04:21:17) 
bence sen yine sade kahveni ic, devaminda bir elma yersin. kahvenin verdigi itmeyi nadir seyler verebiliyor.


  • mavicorap  (24.07.12 06:24:01) 
kahve sevmediğimi belirtmiştim duyuruda ama bir ekleme daha yapayım; 6 yıldır kahve içmiyorum abi ben. nescafe, 3'ü 1 arada, espresso; kahve içeren veya ona benzeyen hiçbir şey ilgimi çekmiyor. elma güzel, siyah çay ve kuşburnu başta olmak üzere çaylar güzel şeyler, ice tea limon-şeftali, türkiye'de yok ama mountain dew, bunlar favorilerim.

ha derseniz ki "olm çok şey kaçırıyorsun", marketten toz halinde alınabilecek (yani beni uğraştırmayacak, sırf sıcak suya atıp karıştıracağım şekilde) bi marka-model önerin, deneyeyim onu.


bu arada bir durum bildirimi yapayım; akşamdan kalan dürüm vardı onu yiyim dedim de hem acı biber hem toz biber hem de soğan koymuş dürüme hayvan oğulları 3-4 ısırık aldım da dayanamadım ağladım, zor geçti acısı. ondan sonra da 2 elma yedim. şimdi karın ağrısıyla boğuşuyorum. ama 2-3 bölüm ilerledim tutorial'da.

şimdi hafif acıktım ama ev ahalisi uyansın da kaşarlı omlet yapayım. salam olsaydı da doğrasaydık içine, yok ama.
  • hjarteblod  (24.07.12 07:06:32 ~ 07:07:39) 
hacı elmanın sekiz kat daha etkili olduğunu,
kahvenin uyku açma gibi şeylerinin tamamen ticari bir yalan olduğunu çok duydum.
bence doğru elma daha etkili kendimden biliyorum.
  • seyduna6687  (24.07.12 09:49:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.