[]

Asker ortamı ile ilgili bir soru

Yurtdışında olduğum için şu 3 yıl çalışma olayını tamamlarsam bedelli yapma fırsatım var sanırım. Ama bu aralar baya bunaldım yoğunluktan falan ve gidip sakin bir 6 ay geçirmek kulağa çok hoş gelmeye başladı(Sınır karakoluna falan çıkmayacağını varsayarak söylüyorum tabi.)

Merak ettiğim, askerde nasıl bir ortam var: İstediğin kadar kitap okuyabilir, istediğin kadar spor yapabilir misin?


 
abi sen bedelli yap. girme öyle hayallere :)


  • hatali sifre  (24.07.12 01:59:04) 
sesli güldüm..istediğin kadar spor zaten istemediğin kadar yapıcaksın merak etme

ama öyle kitap okumayı falan unut..götürdüğün kitapları onaylatmadan okuyamazsın..orada ortam yok kurallara uyacaksın sadece.GOMTAN NE DERSE O.
  • soljenitsin  (24.07.12 02:00:17) 
nereye düşeceğine bağlı. ben gayet de okudum kitap. onaylatmadım bile.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (24.07.12 02:04:36) 
kendime adıma söyleyebilirim ki 15 kitap falan okudum Usta birliğimde ve sadece tek bir tanesini onaylattım.
Spor salonuna da girdim mütemadiyen akşamları minyatür kale maçta yaptık. üstelik kitapları mesaide okudum.

FAKAAAAAT bunlar ben yaptım diye sen yapabilirmisin? Kısmet. belki daha iyisini dahi yapabilirsin ama sen her zaman en kötüsünü bekleyeceksin.
  • skywalkeremre  (24.07.12 02:05:00) 
evet nereye düştüğünle ilişkili sanırım bizim bi dershane hocası test kitaplarını bitirmişti askerde.


  • bunumu demek istedin  (24.07.12 02:06:49) 
1 gece git askere ilk geceyi bir yaşa daha sonra kalan gunleri yapmamak için bedellinin 2 katını vermeyi teklif edersin:)


  • halilibo  (24.07.12 02:07:32) 
He bi de şu var en iğrenç yere de gitsen her şey alışana kadar.

Ama sokakta görsen yüzüne tükürmeyeceğin senden küçük yada büyük sözde kıdemli askerler sen kıdemli olana kadar sana büyüklük taslarlar. Ve malesef komutanlar da buna göz yumarlar.
  • halilibo  (24.07.12 02:16:58) 
bide ilk 7 gün tuvalete çıkamama kabızlık varmış diyolla


  • jedilance  (24.07.12 02:21:49) 
alışılıyor. ben 1 yıl yaptım hatta yapıyorum, 1 hafta sonra bitecek. nispeten rahattım. kısa dönemlere yerine göre değişmekle birlikte saygı gösteriliyor. sınır karakoluna düşme ihtimalin çok zayıf, hatta olmaz bile diyebilirim. benim askerlik yaptığım yer disiplinli bir yerdi, ona rağmen insanların kitap okumasına saygı gösteriyorlardı. kpss'ye hazırlananlar bile vardı. sporu ise istemediğin kadar yapabilirsin :)


  • ks2l  (24.07.12 02:29:31 ~ 02:31:00) 
dostum pandora'nın kutusu gibi birşey. içinde birşeyler var da ne var inan belli olmuyor. bir de şöyle bir durum var. askerlik sürecinin içinde bile değişiyor herşey. ben mesela ilk başlarda sürgün yeri dedikleri edirne'ye düştüm. daha ilk gecede ne olaylar döndü. dedim bitmez bu askerlik. bir iki gün derken sonra felek güldü. öğretmenlik yaptım haftasonları sürekli çarşıdaydım. haftaiçi de gece telsizinde çevrim denen şeye baktım. gündüz istirahatli oldum. ne komutan yüzü gördüm ne çarşı derdi çektim ne içtimaya çıktım. ama benimle beraber gelen kısa dönemlerden ilk başta çok rahat gidip sonradan çile çekenler de oldu. yani özet geçeyim; belirli başlı değişmeyen şeyler var askerlikle ilgili. ama inan ki kaç asker varsa o kadar da askerlik var. o yüzden en iyi askerlik en kısa olanı. sen kısa olanına bak derim. ne kadar kısaltabilirsen. çünkü nice asteğmenler vardı ki benim kadar rahat değillerdi eminim.


  • ykz  (24.07.12 02:34:21) 
içinde olduğun yoğunlukta geçen 1 yıl, askerde geçen 1 haftadan kısadır. ali ağaoğlu'nun oğlu 20 yaşında fahri konsolos olmuş askerlik yapmamak için, oradan pay biç ;)


  • togi  (24.07.12 02:48:06) 
ortam müthiş. yemekler 1.sınıf, playstation salonları ve xbox salonları mevcut günde 6 saat oynama hakkın var. havuz ücretsiz, nöbetler uyku saatine göre ayarlanıyor sen belirtiyosun ben 2-4 tutucam diyosun ona göre ayarlamalar oluyo. ha unutmadan maaş 5000 net.


  • fuskiyenin oglu  (24.07.12 03:09:22) 
bu yazacaklarım heryerde böyledir(kışla ortamı)

sabah 6 da kalk, 6.30 kahvaltı, 7 de iştima, yat kalk sürün yat kalk sürün saat başı 15 dakka molda, 12 de yemek, 1 de tekrar iştima, yazın çok sıcak olan bir yerdeysen 2 de iştima, sonra yat kalk sürün yat kalk sürün, 6 da yemek, yemekten sonra 8 e kadar serbest, 8 de iştima, birde her gece nöbet, haftasonları 1 gün çarşı.gözünün alabildiği heryer keko dolu.

tabi hocu amk olanlar kısa dönemlere oluyor.mesela benim askerlik yaptığım yer sancaktepe kışlası hadımköy

110 kişi bölük 10 kişi maeln tertip geri kalan 70 kişi sabıkalı, temiz olan insanlar benim gibi tatoo sahibi, araç şöförü olarak gelmiş ve kısa dönem çavuşlar.

bi kavga çıkıyor kan gövdeyi götürüyor, millet birbirini kesiyordu amk.!
  • killerbee  (24.07.12 06:40:34 ~ 06:57:43) 
Haci abi zorlama bedelli yap ne cikacagi belli olmaz sonra git on bes yirmi gun bir yerde tatil yap birseyin kalmaz


  • seyyar satıcı  (24.07.12 07:50:16) 
Ayni yerde bile cok rahat eden ebesi opilen adamalr birarada olabiliyor


  • seyyar satıcı  (24.07.12 07:50:56) 
tamamen şansına bağlı ancak şansa bırakılmayacak kadar saçma bir konu bu askerlik. yurtdışından gelip uçaktan indiğim gibi askerlik şubesine gittim ve elazığ tunceli arası bir dağda yaptım askerliğimi. detaylara gerek yok kısacası boktandı. orada geçirdiğm 6 ayı atlatabilmek için bir başka 6 aya ihtiyacım oldu. benim sana tavsiyem sadece askere bedelli gitmek için değil de kariyerini düşünerek çalış orada. yurtdışında kalmak için askerlik yanlış bir motivasyon kaynağı.


  • lepetitprince  (24.07.12 09:34:46) 
poktan bir ortam var.
akıllı ol bedelli yap.
"istediğin kadar" hemiii
la askerde senin isteğine kalmıyor ki.
BEDELLİ BEDELLİ BEDELLİ
  • seyduna6687  (24.07.12 09:52:13) 
@hophophoba senin tarif ettiğin ortamı görünce benim bile bir kadın olarak askerlik yapasım geldi. yemek hazır, temizlik yok, sorumluluk yok, para kazanma derdi yok, bol spor, bol kitap :))


  • mea maxima culpa  (24.07.12 18:28:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.