[]

Almanya schengen vizesi

Arkadaslar selamlar. Bir uni. ogrencisi olarak turistik schengen vizesi icin başvuru yapacagım. Bilindiği üzere ogrenci belgesi istenilen evraklar arasında. Lakin ben de 2011-2012 dönemine ait bir ogrenci belgesi var. Bu belge kabul görülür mü yoksa yeni bir ogrenci belgesi mı almam gerekiyor? Bir başka sorum ise schengen vizesi başvuru formunu internette indirip doldursam olur mu yoksa bizzat Almanya konsolosluğuna gidip ordan mı temin etmem gerekiyor? Son olarak seyahate iliskin uçuş rezervasyonunu nerden ve nasıl yapabirim? İlk kez schengen başvurusu yapacagım icin kafamda birçok soru mevcut. O yüzden tecrubelerinizi anneanneye anlatır gibi anlatırsanız mütesekkir olurum. İyi geceler.




 
1. tüm evrakların güncel olmalı. en az 2 ay.
2. internette olur ama garanti diyorsan orada doldur. böylelikle oradakilerden yardım alabilirsin.
3.bunu da başkaı cevaplasın
  • keltikfrost  (24.07.12 00:13:04) 
başvuru formunun çıktısını alıp kendin doldurabilirsin. bana her şeyi büyük harfle yazmamı(adresi küçük harflerle yazmıştım) tembih etmişlerdi. dolduramadığın yerleri boş bırakıp oradaki görevlilere sorarak doldurman mümkün.

seyahate ilişkin uçuş rezervasyonu için skyscanner.com'u kullanabilirsin. yalnız dikkat et, rezervasyona tıkladığında çat diye parayı kesebiliyor bazı firmalar. biz deneme amaçlı şey ederken almıştık bileti.

e-mail adresine bir şeyler gönderirler. onun çıktısını alabilirsin. ya da bilet aldığın firmanın web sitesinden ilgili bölümün çıktısını alabilirsin... lot airlines'tan almıştım mesela ben, sitelerindeki "check your reservation" bölümüne rezervasyon kodumu yazdım, o ekranın çıktısını aldım.
  • der meister  (24.07.12 00:18:20) 
belge o döneme ait olacak mecbur yeni dönem daha başlamadı ama belgenin yakın zamanda alınmış olması lazım 2 ay makul.

başvuru formu bu sanırım sitede buldum: www.istanbul.diplo.de
bunu çıktı al doldur takıldığın yerleri ya burdan sor yada konsoloslukta sor, ama yerinde olsam burda bi sorardım oradakiler yardımcı olur mu olmaz mı bilinmez.

skyscanner'dan araştırıyosun biletini çeşitli biniş,iniş yerleri seçerek kendine göre en ucuzunu buluyosun, hangi havaalanıysa onun sitesine gidip tekrar arattırıyorsun aynı seçeneklerle ve bileti rezerve ediyor yada alıyosun sonra onun çıktısını giderken görütüyosn.

son olarak, dönüş biletinide mutlaka al, gerekli otel rezervasyonlarını göstermelik olarak booking.com dan free cancellation yazanlardan yap snra para kesilmez iptal ederken. ekonomik olarak kendi masraflarını kendin karşılasan güzel olur sadece banka hesap döküm özeti yeterli olucak, öbür türlü anne babanın maaş bordrosudur iş yerinden kağıttır vergi levhasıdır çok şey gerekebiliyor sonra eksik çıkabiliyor başvuru sırasında
  • jedilance  (24.07.12 00:46:10) 
öğrenci belgen kaç aylık çok eskiyse kabul olmayablir. ama 11-12 dönemininkini vereceksin zaten.

o form olur hiç bir sıkıntı da olmaz.

acentalar var. her yerde ordan git şu tarihler için rezervasyon yapmak istiyorum de yaparlar. maltepe tarafındaysan tanıdık da var yardımcı olabilirim.
  • c1b2k3  (24.07.12 07:59:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.