[]

dolmuşçuyu şikayet etmek?

izmirde ikamet ediyorum. sıklıkla karşılaştığım bir problem, dolmuş şöförünün bazen son durağa kadar gitmemesi, yolun yarısında (artık yeni yolcu alamayacağı bir yarıda) yolcuları aynı yöne giden başka bir dolmuşa sevk etmesi. kibarlıkla "abla-abi bi öndeki dolmuşa geçseniz" diyolar, kıramıyor insan. bu akşam ise genç, kendinden fazla emin şöförümüz bir yerde durdu, öndeki dolmuşa, hadi, dedi. ben müzik dinliyordum, kulaklıkları çıkarana kadar anlamadım durumu. derken öndeki şöför kabul etmedi almayı, biz sahipsiz gibi kaldık anlayacağınız, sonra yeniden bindi millet aynı dolmuşa. birkaç dakika sonra bir başka dolmuşa bindirdi eleman bizi. biri kızacak oldu, "fren bozuk karrdeşim" dedi, ki her yemini ederim, yok böyle bi şey. şikayet ederim dedi adam, "git al plakayı, et hadi nereye etceksen" dedi bu sefer de eleman.

şimdi,
ben plakayı aldım ve inanılmaz sinirliyim. kime, nasıl şikayet edebilirim bu gerzeği? internetten şikayet ortamı olursa daha iyi olur tabi ama kaale alınır mı bilmiyorum.

sevgiler.

 
zabıta amirliğine diye tahmin ediyorum.


  • hollowlife  (28.10.08 20:09:07) 
sinirinde sonuna kadar haklısın. zabıtadan önce bence bağlı bulunduğu durağa ve şoförler odasına şikayet etmelisin. ama şunu da akıldan çıkarmamak gerek "hatalıysam 3535'e mesaj yolla, hatasız kul olmaz melodisi cebine gelsin". pervasız adamlar bunlar. karşı karşıya kalmamak, kalınırsa olayı elemanın tırsacağı mercilere çoktan intikal ettirmiş olmak gerek.


  • tannhauser  (28.10.08 20:18:03) 
izmir minibüsçüler odası adresinde iletişimde verdikleri numarayı arayacağım yarın.

işin garibi, ne zaman kral oldu bu adamlar? ben buna inanamıyorum. minibüse binen herkes amele olsa yine de insan gibi davranırsın. kaç defa in-bin yaptık, elemanın umru değil. yemişim polisi, zabıtayı, havalarında.

bizi bindirdiği diğer dolmuşun şöförü de kızdı çok. madem öyle inmeyin, bir tur daha yapacak işte, siz inince böyle oluyo bu adamlar diyor. yahu adam stop etti arabayı, o kadar kızdım ve söylendim ama eğer zorla inmesem evime kadar da takip eder, kıllandırır da insanı. bi istanbul un taksicileri, bi de büyük şehrin minibüsçüleri.. öğretmeni, ressamı, tornacısı pıss oldu resmen ya..
  • lovemyself  (28.10.08 20:31:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.