[]

lime

Ya bu yeşil limon mevzusu var ya. Lime deniyor, misket limonu filan deniyor aynı şey mi bilemiyorum ama...Şunu merak ediyorum, hakiki lime farklı bir limon türü bundan eminim ama, bildiğimiz sarı limonlar da her zaman yeşilden sarıya dönüyor değil mi? yani olmamış limonu da lime diye satmak mümkündür aslında teorik olarak?




 
olmaz farkli turler. lim daha kucuktur limona gore, ayrica limon da ilk once yesil ancak o halde hic suyu olmaz soguk depolarda bekletilerek kabugunun incelmesi ve sulanmasi saglanir.


  • thefin  (23.07.12 15:19:53) 
renk olarak evet ama büyüklük olarak zaten farklılar.

aynısı domateste de vardır, ufağına piç domates denir.
  • lejant  (23.07.12 15:20:27) 
Misket limonunu kimse bilmediği için kandırabiliyorlar.


  • coca--cola  (23.07.12 15:22:56) 
sen kandirirlar mi beni diyorsun evet lime diye limon satiyorlarmis, onun bir ayirma yolu vardi da ben unuttum, kesin yemek bloglarinda falan vardir. boyle ikiye kesip baktigin zaman sklinde bir farklilik oluyordu ama neydi hatirlayamadim....


  • mavicorap  (23.07.12 15:24:40) 
lime limon yeşil olmasına rağmen lezzet olarak olgunluğa ulaşmıştır. üstelik kokusu, tadı ve görüntüsü normal limondan farklıdır. "egzotik" olarak adlandırılabilir.erik gibi yuvarlak ve normal limondan daha küçüktür.

www.fidanistanbul.com

sarı (yatak) limon olgunlaşmadan önce evet yeşildir. ancak yeşil olmasına rağmen olgundur, görüntüsü ile yatak limonu görüntüsüne ulaşmıştır. sadece renk farklıdır. (akdeniz'de özellikle kışın ve baharda limon yeşil olarak satılır)

www.msxlabs.org

olgunlaşmamış yeşil limon susuzdur üstelik acı olur. dolayısıyla normal limonun yeşil halini lime adıyla satamazsınız.
  • balik kraker  (23.07.12 15:48:12) 
ben duymustum sattiklarini, yani sadece bir tariften bilen insan icin gayet olasi, cunku sonucta sarap tadar gibi alinmiyor bu meret...
sahsen limonlar arasinda benim favorim adananin tatli limonu onu da bilmeyenler ayirdedemiyor, normal yani :)

  • mavicorap  (23.07.12 15:59:55) 
Allah Allah, ben muğlada kaldım uzun süre, dalda olgunlaşmamış limon da olurdu tamam büyük misket limonuna göre ama insanlar misket limonunu bilmediği için çok rahat kandırılabilecek kadar da ufak.


  • coca--cola  (23.07.12 16:08:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.