[]

Thermaltake vs Xigmatek vs Zalman?

Merhaba Duyuru,

Aramaya inandım, Google'a sordum, donanım haber ve pc labs'ı kurcaladım ve sonuç olarak alınabilir notebook soğutucu olarak bu 3 markaya indirgedim;
Thermaltake, Xigmatek ve Zalman?

Ama gelin görün ki hangisi hangisinden performans/fiyat olarak iyidir bi sonuca varamadım. Mavi ekran vereceğim resmen! Aslında önceliğim en ucuz ve büyük tek fanlı olanlar. (bu durumda Zalman özellikle fiyat olarak dışarda kalıyor) Ancak, harbiden bi sonuca varamadım...Lütfen bi yardım?

Not: Dizüstüm 15.5" Vaio

Not2: Bunlar dışında "olm bunlara o kadar para bayılacağına aha şunu al, en azından Call of Duty 2'yi multi'de oynarken kapanmaz" diyenler de kabulüm.

 
çok farketmiyorlar ne alırsan al. zalman nc serileri en iyileri diye bahsedilyior birçok incelemede amma velakin bunlar 100 lira ve üzeri oluyor genelde.zalman nc 1000 2000 3000den biri işinizi görür ama en güzeli o laptoptan tez vakitte kurtulmak.


  • cura ut valeas  (22.07.12 23:55:07 ~ 23:55:26) 
En ucuzunu al, pişman olmayacağına bahse varım.


  • and justice erol  (23.07.12 00:11:15) 
zalman en iyisi fakat nispeten daha pahalı diğerlerine göre.

bana sorarsan sıralaman şöyle olsun zalman > thermaltake > xigmatek.

peki cooler master'ı neden düşünmüyorsun?
  • xenophobe  (23.07.12 00:14:06) 
bilgisayarin hava girislerinin ve sogutucusunun tozlarini temizle tavsiyem. cod2'den bahsettigine gore gorece eski bir bilgisayarin var, o yuzden temizlemedigini varsayiyorum.


  • tom riddle  (23.07.12 00:16:23) 
bence markanın belli bir yerden sonra aşırı önemi yok ya. ama cooler master notepal u3 gibi fanlarının yeri değiştirilebilen bir şey bulursanız daha iyi olabilir.


  • sanal uyku  (23.07.12 00:21:30) 
@cura ut valeas & tom riddle; aslında laptop henüz 2yıllık, hatta bundan 3-4 ay öncesine kadar Skyrim'le sabahlıyordum..Ancak bugün ev arkadaşımla bi nostalji yapalım Cod2 oynayalım dedik ve bi yarım saat geçmeden kapandı!! Bende artık soğutucu olayını ertelememe kararı aldım! Ayrıca temizleme konusunda da çekiniyorum elimde kalacak diye, altını fln açmak konusunda. Servise göndersem o apayrı bi dert, ona hiç güvenemiyorum.

@xenophobe; soğutucu araştırmaya başladığımda cooler master'la başladım ve bu markalara kadar geldim. Elbette onu da tercih ederim ancak onun çok fazla modeli olduğundan kafam iyice karıştı. Önerebileceğin bi modeli varsa, kullandığın, sevinirim.

edit: @sanal uyku; araştırmalar sonucu tek, büyük fanlının daha avantajlı olduğunu öğrendim, lakin bunu nasıl kanıtlarsın dersen, susarım ^^;
  • spider03  (23.07.12 00:28:19 ~ 00:30:47) 
elinde kalmaz merak etme, garantisi devam etmiyorsa kendin acip temizle mutlaka. bu aralar havalar sicak biliyorum da laptoplar yine de oyle kolay kolay kendini kapatmazlar, tabii hava akimi ciddi anlamda azalmadikca.

ben microsoft'un ufak ama gurultulu ve ekstra usb'si olmayan fanli modelini kullaniyorum ve ilginc gelebilir ama gayet memnunum. ama zalmanlar da oldukca iyidir eminim.
  • tom riddle  (23.07.12 00:56:00 ~ 00:56:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.