[]

yüksek lisans

selam.
yeditepede mimarlık okuyorum, not ortalamam 3,40-50 arası.
bu sene 4. sınıfa başlayacağım. fena halde gelecek kaygısı sarmış durumda.
sorun şu ki kuzey avrupada yüksek lisans yapmak istiyorum. (tercihen danimarka)
ingilizcem iyi, toefl'ı hallederim rahat.
asıl sorunum bütün derslerim iyi olmasına rağmen, en önemli olan proje ile aram iyi değil. hala portfolyomu hazırlamaya başlamadım, bilgisayar programları ile aram iyi değil. ve konu tasarıma gelince ciddi anlamda özgüven eksikliği duyuyorum. ama buna rağmen çok hırslıyım. bu da beni sürekli gergin yapıyor.
sorum şu ben bu özgüven eksikliğini nasıl geçirip paniklemeden başvurular için hazırlanabilirim.

işin bir kötü yanı da erkek arkadaşım da aynı bölümde. bölümdeki en iyilerden biri. üni başladığından beri birlikteyiz. ama benim bu konuda kompleks yapmamın en temel nedenlerinden biri de o, her ne kadar sevsem de.
bu süreçte biraz uzak kalsak iyi olur diye düşünüyorum, ama yanlış mı düşünüyorum bilemedim. her konuda iyi anlaşıyorken, konu derslere gelince ne onun yanında çalışabiliyorum ne de rahat olabiliyorum.
artık yüksek lisans için internette herhangi bir şeye baksam bile moralim bozuluyor, beni kabul etmezler ki diye düşününce.

nasıl düzelticem bu durumu?

(bu arada normalde özgüvensiz de değilim, konu sadece okula gelince böyle oluyorum.)

 
hırstan kurtulmaya bak dicem ama zor. işte hayat bu.

kimileri züğürt tesellisi vb. yorumlar yapabilir ama. gerçekten o sıradan, yeteneksiz vb. diye aşağıladığımız insanları düşündüğümüzde de aynı olay. azla da mutlu olmaya çalışıyorlar. biz hep daha fazlası en iyisi olmalıyız. ne var bunda? aslında en iyisi olacağız derken hayatın anlamını tadını kaçırıyoruz. daha fazla para, kariyer, kendimizce geliştirdiğimiz uyduruk hedefler uğruna kıçımızı yırtıyoruz. aslında ne dünya'ya ne kendimize faydamız yok ama umrumuzda değil.

bu durumu nasıl düzeltirsin bilmiyorum. bu arada o ortalamanla yüksek lisans da yaparsın. ingilizcen de varmış. tamam bazı eksiklerin var belli alanında ama onları da yavaş yavaş moralini bozmadan geliştirmeye başlayabilirsin(öncelikle bu eksikliklerini kabul ederek).

ayrıca erkek arkadaşın da hödük değilse anlatırsın anlar sana yardımcı olur bu konuda. ne güzel mutlu mesut yaşarsınız.

hakikaten yeter gari bu hırstan. ne yapacaksın dünya'nın en iyi mimarı olma. sıradan bir mimar ol gözünü seveyim. işini düzgün yap yeter(zira bu en az bulunanı genel de)
  • alors  (23.07.12 00:15:38 ~ 00:17:07) 
Öncelikle, bak ortalaman falan iyiymiş. Tek seçilme yaşayacağın ortam yüksek lisans olmayacak, sürekli bişeyler için seçilmeye uğraşıyor olacaksın. Yani şu anki tavrını değiştirmezsen sonsuza kadar gergin kalabilirsin. Yapacağın işlere odaklan, gerisini fazla düşünmemeye çalış.

Erkek arkadaşınla da dersle ve başvurularla ilgili hiç konuşma bence. O sana yardımcı olmaya çalışsa bile muhtemelen daha çok tehdit altında hissedeceksin güzel olmayacak.
  • hophophoba  (23.07.12 00:23:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.