[]

hp vs. toshiba

laptop almayı düşünüyorum. ya hp ya da toshiba olacak muhtemelen. asus ve acer kesinlikle düşünmüyorum. hp ve toshiba için model önerilerinizi artı ve eksileriyle paylaşırsanız sevinirim. eğer çok deli bişeyse hp ve toshiba dışında da öneri alabilirim.
teşekkürler.



 
ben de senin durumundayım. Fakat sana önerim biraz bekle. Dolar gittikçe düşüyor. Bayağı bir araştırma yaptım ikisi hakkında. Ben toshibaya karar verdim. pavillion serisinin iyi olmadığını ve sadece eğlence amaçlı bir bilgisayar olduğunu duydum.


  • ocanal  (28.10.08 14:32:29) 
toshiba alıp memnun olan görmediğim gibi hp'den memnun olmayan da görmedim.


  • co2s2  (28.10.08 14:33:47) 
hp-compaq olan seriyi öneritim yani nx6720 nc6720 vb. gibi kodları olan modelleri. Compaq 6710b falan gibi de olabilir.
Toshiba a300 serilerini de kullanıyoruz. Valla ben toshiba sevmiyorum ama kullananlar memnun. İki marka seçimi de pavilion olmadıktan sonra bence şahanedir.

  • ozdek  (28.10.08 15:27:03) 
pavilion serisinden bir model kullaniyordu arkada$. performans falan super de.. daha ilk haftadan tu$larda sorun cikti. onun di$inda ta$ gibi..


  • katafalk  (28.10.08 15:47:20 ~ 15:47:37) 
pavilion hakkında herkes burda sorunlu diyor(ben hiç kullanmadım)
toshibanında servisinde sorun oluyormuş ama bende toshiba öneririm
ayrıca ocanal haklı bekle biraz dolar düşünce al
  • enter saltman  (28.10.08 17:46:26) 
ben toshiba öneririm. ev arkadaşım 3-4 sene önce amerika'dan almış bi tane; amerikadayken yere düşürmüş, bi köşesi baya bi yamulmuş + elektronik aletleri hiç düzgün kullanmaz; ama bunlara rağmen hala taş gibi çalışıyor alet..
hp'lerde ise bazı seriler hatalı.(bildiğim kadarıyla özellikle pavilion serilerinde ciddi hatalar var. "tabi bu bütün pavilion serileri dandik anlamına da gelmiyor") şu an 2 arkadaşım servislerle uğraşıyor. istanbul'daki hp servisi hakkında da pek olumlu bilgi sahibi değilim açıkçası. bu bahsettiğim arkadaşlardan bir tanesinin laptopunun servis süresi 30 iş gününü geçtiği halde ne olan bilgisayarı tamir edebilmişler, ne de yeni bilgisayar vermişler. (garanti şartları ve tüketici kanununa göre azami servis süresi olan 30 iş günü aşıldığı takdirde tüketicinin sözleşmeden cayma hakkı doğar) üstelik yeni bilgisayar isteyen arkadaşıma da ters bir tepki vermişler.
Hp'nin Compaq serisi sağlam oluyor bildiğim kadarıyla.. Daha çok business sınıfına hitap eden notebooklar oldukları için biraz daha sağlam olmaları gerekiyor zaten..

Sonuç olarak sana önerim;
=> Sadece teknik özelliklerini ve fiyatını baz olarak alma; kasa malzemesinden servis kalitesine kadar birçok kriteri de düşün.
  • mortanius  (28.10.08 17:51:40 ~ 17:54:07) 
açıkçası 3 senedir hp kullanıyorum ve bugüne kadar kasa malzemesi veya servis kalitesi sorunu yaşamadım. bu biraz da 3 senedir laptopta bi sorun olmadığından olabilir. o yüzden hp'ye daha bi yakınım. toshiba'da önerdiğiniz modeller var mıdır?


  • incredible  (28.10.08 18:26:09) 
hp nin genel ürünlerinde internetten verdiği destek güzel, driver vb.
şu an toshiba kullanıyorum. a200-1bp modeli. aldıktan sonra öğrendim ki ekran kartları problemli olduğu için bu modelin üret,mi durmuş. ekran kartıyla ilgili benim bir problemim yok. oyunlarda da fena değil, tabi ben çok mükemmel bir oyun performansı beklemediğimden. ama sese çok önem veririm ki ses kartından hiç memnun değilim. bas diye bir olay yok. demek istediğim kulaklıktan bas çıkmıyor, hoparlörden bas çıkmıyor diye değil. basları işleyemiyor. öyle bir yeteneği yok. o sesi çıkartamıyor.

bir de neden olduğunu anlayamadım, google sketch up kurmuştum. programın demosu çalışırken kitlendi ve sonrasında uykuya geçmemeye başladı. uykuya alınca küt diye kapanıyor (kapanır gibi yapıyor. tüm lambalar sönüyor, hdd, fan vb. her şey kapanıyor.)
açmaya kalkınca önce bi tık sesi geliyor ama açılmıyor, ikinci basışta açılıyor ama bir uyarı çıkıyordu " bilgisayarı zaten kapatmamışsınız ki" gibisinden.
daha snra bir gün uykuya alıp uyandırmak için bir kere bastım dalgınlıkla ikinciye basmayı unuttum. gittim biraz volta atıp geldim. bilgisayar hala kapalı ama bir sıcaklık var. yaklaşınca içinden sıcaklık geldiğini, ama kapalı olduğu için fanın çalışmadığını fark ettim. bayağı lehim kokuları gelmeye başladım. soğutabilmek için çalıştırdım. hiç problem yoktu. ama servise götürdüm nedense komple anakartını değiştirişler.

şu an 1 buçuk yıl olmuş. cihaz hoş. ortalama bir bilgisayar kadar hata yapıyor (10 açıştan birinde içinde ses kartı olduğunu unutuyor bazen kablosuz ağa bağlanamıyor gibi)
ama bir daha alıcak olsam ki pek mümkün değil bu modeli tercih etmem. asusun modellerini hep beğenmişimdir. ilk başlarda mükemmel ve ucuzdu. biraz isim yapınca iyice bir tarafları kalktı fiyatları uçurdu ama şimdi yine dize geldi gibi. ben ilk öncelik asus sonra hp düşünürdüm. diğerlerine pek güvenim olmadığından baksam bile baya temkinli yaklaşırdım. ha toshibayı nasıl aldın derseniz, o da arkadaş tavsiyesiyle oldu. özelliklerine kandım. özellikle kamera, bluetooth ve kart okuyucu dahili olsun istemiştim, kablosuz draft-n uyumluydu, dual mode touch pad de hoş geldi ki hoş oluyor. işlemci hdd ram de cabasıydı.

edit üstüne edit yapıyorum ama hp nin kozyatağındaki servisinin servislikle ilgisi yok. zaten sadece yazıcıyla uğraşıyor oradaki. laptopun garantisini başlatmak için gittiğimdeki ilgienme şekillerinden bile belliydi. anladığım kadarıyla her marka modelin küçük büyük bir problem çıkarma ihtimali var ki pek çok kişi de bir şeyden şikayetçi. özellik olarak hangileri seni memnun edecek ama ondan önce çok önem verdiğin özellikleri deneme imkanın varsa dene derim. gold pc, bimeks gibi yerlerde çalışır durumda olanlar var örneğin. toshibanın altunizadedeki servisi (TNB) gayet temiz çalışıyor.
  • seen sea  (28.10.08 21:45:00 ~ 21:51:59) 
Dısarıya giden birileri varsa TASH gibi bir tane VAIO getirt dostum. 5 senedir kullanıyorum, daha gık diye sesi cikmadi, bir 5 sene de babam kullanır herhalde cunku yeni bir VAIO alıp eskiyi ona verdim.
Reklam spotumuzu da koyalım:
"VAIO: ebeveyn'lik kompütür"
  • paramedic  (29.10.08 11:29:12) 
bu konuya ilk cevap verdikten sonra bir yerde indirim gördüm ve toshiba satalite 15B adlı bilgisayarı 2000 ytl ye aldım. Normalde incelediğim kadarıyla bu bilgisayar 2800 civarıymış. Aldığıma asla pişman değilim gerçekten iyi çalışıyor. Her bilgisayar da olduğu gibi hafif ısınma olsa bu bilgisayarda soğutucuyu yan tarafa koymuşlar ve bu da çok faydalı. Eğer bulabilirsen al derim bu bilgisayarı.

özellikleri

3gb ram 2.4 ghz 256 gb
  • ocanal  (23.11.08 18:16:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.