[]

İtalya Tur

Romalılar (ne kadar da manidar oldu şu anda),


Ekim başında İtalya'ya gezmeye gideceğiz. Paket turlarla gitmektense kendi başımıza gidip keşfedelim dedik; bu noktada da tavsiyeler istiyoruz.


4 gece 5 gün kalıp Roma ve Floransa'ya gideceğiz; araya başka bir şehir eklemek gerekir mi yoksa "5 gün bu 2 şehir için yeter, araya başka bir şey karıştırmayın" mı dersiniz öncelikle? Eğer alternatif bir şehir varsa orası neresi olabilir? Venedik düşünmüştük ama o uzak, ihtimal dışı o nedenle

Buna ek olarak "tips&tricks" dahilinde tavsiye edebileceğiniz neler var, bunlar "az bilinir ama şurayı görün mutlaka" ile başlayıp "burada yemek yemeden dönmeyin" e dek uzayabilir.

Teşekkürler,

 
termini (roma tren istasyonu) civarından bir otel bakın derim. tren, şehir için otobüs, metro aynı yerde ulaşım kolay olur. siena ve San Gimignano iyiki gitmişim dediğim yerler.


  • delidir yakalayin  (22.07.12 13:26:16) 
İlk soru için konuşacak olursak,maksat bölük pörçük de olsa daha fazla şehir görmekse yakın çevreden bir il daha sıkıştırabilirsin pekala ama Roma için ideal olan gün sayısı zaten en az dörttür.Eğer düzgün bir şekilde tadını çıkara çıkara gezmek istiyorsanız tabi.Floransa için de 2 gün ideal ama bir günde de önemli yerleri görmeyi başarabilirsiniz.Benim tavsiyem eklemeyin,böyle iyi.


  • 7th son of a 7th son  (22.07.12 13:43:04) 
biz eşimle roma merkez alıp floransa ve pisa gezmiştik. 3 gün roma, floransa 2 gün (2. gün pisa' ya trenle gidiş dönüş, yaklaşık 4 saat sürüyor) ve akşamı romaya dönüş olabiliyor. pisa' da kesinlikle kalmayın. kuleyi görün, kuleyi düzeltme hareketiyle foto çekilin dönün.

floransa' da duomo kilisesi ( o meşhur siyah beyaz kilise) ve uffizi müzesi yakın. ikisini gezmek 1 gününüzü alır erken kalkarsanız. bu arada kilisenin tam karşısında scuderi diye bir pastane var, içeri dalıp para harcayın :) genellikle tek gecelik kalışlara sıcak bakmıyor floransa esnafı. biz Hotel Martelli diye bir yerde kalmıştık, anca orayı bulmuştuk. tren garından çıktığınız gibi kiliseye doğru yardırıyorsunuz, o sokağın içinde, solda. temiz otel, bir yamuğu yoktu.

bunun dışında (bkz: roma/@galahad) başka soracaklarınız varsa beklerim.
  • galahad  (22.07.12 14:23:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.