[]

Özel Yurt - Cemaat ilişkisi

Ya biz yurt bakıcaz ya, malum tercih dönemi falan. Velev ki girdiğimiz yurt cemaatli çıktı, n'oluyor? Sonuçta bi işletme orası, parasını veriyoruz adam gibi kalıyoruz. Dairelerine molotof atacak ya da gece dörtte hoparlörden rakınrol dinleyecek değiliz normal insan gibi yaşıyoruz onlarla. Belki muhabbet olur sohbete davet ederler, nazikçe "yok abi sağol, çok çekmiyo benim ilgimi öyle şeyler" ya da "abi ben aleviyim, size allah kabul etsin" desem nolur? Kovarlar mı beni, içeri mi almazlar, eşyalarımı mı yakarlar? Fiyatı pahalı olmayan bikaç yurt var çünkü fakültenin çevresinde, eve çıkmak yerine onlara gireyim diyorum ama işte "cemaat yurdu" efsanesi var. Bunlar nasıl etkiler ki cemaatten olmayan öğrencileri?




 
abi anlarsın onu adamla konuşurken. onlar da seni istemez zaten. ona göre konuşuyorlar biz namaz kılıyoruz şunu bunu yapıyoruz diye.


  • bohr atom modeli  (22.07.12 06:06:51) 
Bu yurtlar evler gibi değil.Yapacakları şeyler sohbetlere davet etmek,kurslar varsa onlara özendirmek...Siz misyonunuzu onlardan önce belirtirseniz yavaştan onlar da ona göre davranırlar.Sıkılacağınız tek şey diğer yurtlara göre giriş saatleri erken olabilir tabi sormak lazım.Cemaatten olmayan öğrenci olmanız sizin için avantaja bile dönüşebilir sizi soğutmamak için el üstünde tutulabilirsiniz.


  • botucat  (22.07.12 06:46:00) 
dönüşüm kutusudur bunlar kendilerinden olmayanı dönüştürürler... onlar gibi olmazsan da dışlayarak ve yadırgayarak uzaklaştırırlar . farklı olana tahammülleri yoktur çoğu da alevileri sevmez zaten misal... ben bi kere görüşmeye gittim son sınıfta okuyorum aynı zamanda çalışıyorum ve akşamları ingilizce kursum var. akşam 6dan sonra çıkmak yasak ailenden yazı lazım demez mi.. dedim ki ben zaten çalışıyorum ailemin yurt seçimime aldırdığı yok.. bildiğin kursa gidicem zaten. yok hayır ısrarla yazı istiyolar.. ayrıca bölümüm gereği internet ve bilgisayar sürekli elimin altında olmalı.. yazan çizen entel dantel işlerim fln var o dönem... bilgisayar odası dışında odalarda internet yasaktı ve biligsayar odası belli bi saatten sonra kapatılıyordu... ayrıca psikolojik baskı hissedeceksin üstünde kolundan tutup zorla sohbete namaza gel demezler ama habire seni içlerine çekmeye çalışan tipler görevlendirilerek yanına gönderilir şimdi sen söyle nasıl yaşarsın burda?


  • isimmisimyok  (22.07.12 11:23:09 ~ 11:24:41) 
Sohbete zorlarlar dostum. Eğer 2 hafta falan dayanabilirsen çağırmamaya başlayabilirler ama yurtta herkesle kötü olursun, rahat edemezsin. Ben kaldım, oradan biliyorum.


  • fuerteventura  (22.07.12 12:23:21) 
geçen dönem okulun önde gelen abilerinden birisiyle aynı odada kaldım okulun yurdunda.
aman diyim benden uzak dursunlar nasıl kötü bir dönemdi anlatamam.
ilk geldiğinde odaya hoşgeldin falan normal muhabbet vardı, sonra bi baktı biz içkici küfür eden gençleriz, bizle işi olmayacağını anladı, o ara biz onun feto kitaplarını falan gördük. iki tarafta birbirinden uzaklaştı.muhabbet neyin kalmadı.
sonra gece ışığı açık bırakmalar-uyarılara rağmen- kendi tarafının dağınıklığı pisliği vs iyi bir ortam yoktu odada. neyseki mezun oldu gitti odadan.
  • jedilance  (22.07.12 16:07:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.