[]

açıköğretim - üni öğrencilerine sınavsız giriş

uzatmalı üni öğrencisiyim. bir şirkette çalışıyorum. çalıştığım işle ilgili 2 senelik bir açıköğretim programı var.

1.üni öğrencileri sınavsız girebiliyor buna diye biliyorum. doğru mu?
2.yıllık harcı ne kadardır bunların? genel kültür olsun diye okuyacağım bir şey sonuçta...
3.kayıt olmak için ne yapmam lazım?
4.sizi seviyorum

 
1-doğru
2-250 civarı dönemlik harçlar
3-aöf bürosuna gitmen
4-bende seni
  • yatagants  (22.07.12 00:56:53) 
1- dogru ama bazi bolumlerin ozel durumlari oluyor eskiden rahat rahat girilebiliyordu fakat simdi bazi bolumlere kontenjan falan koydular.
2- alinan dersin sayisina/kredisine gore degisiyor 6 ders icin 350 gibi bir sey odedim sanirim bu sene. (bir donemlik - kitap, sinav dahil, bi ogrenci bandrolu icin fazladan para verdim)
3- kayit zamani form doldurup aof burosundan kayit olmak lazim
4- ben de
  • irbat  (22.07.12 00:59:01 ~ 01:04:55) 
1- evet. "ikinci üniversite" kapsamında sınavsız okuyabiliyorsunuz.
2- fakültesine göre değişir, iki sene önce yıllık 700 tl gibi bir şey düyordum ben ama şimdi kredili sisteme geçtiklerinden beri aldığınız krediyle orantılı olarak değişiyor bu masraf. site duyurularından geçen senenin kitapçıklarını incelerseniz bulabilirsiniz. (www.anadolu.edu.tr)
3- eylül-ekim civarı yukarıdaki siteyi takip edin, kayıt tarihleri ve ne yapmanız gerektiği açıklanacaktır.
  • demcan  (22.07.12 01:00:11) 
2.çokmuş lan.. kitaplar sınavlar falan dahil mi buna? bi de onlara para vermeyelim..
3.kayıt zamanı ne zamandır? bakmaya araştırmaya üşendiğimden soruyorum, buğdaylar baş verince mi, ilk cemre düşünce mi ne zaman?



5. sanırım adı "program" olarak geçen 2 yıllıklar kontenjansız oluyor. oeki bunu bitirince ne vericekler bana? 2 yıllık diploması? sertifika? "program" olduğu için soruyorum.
6. bütün sene sınava girmeyin, sene sonu bütü geçerseniz kralsınız deyolla, doğru mudur? işin matematiği nedir?
7. harikasınız lan...
  • hope ender  (22.07.12 01:01:44 ~ 01:07:50) 
2- dahil.
3- geçen senenin kılavuzu burada, bir inceleyin isterseniz, aşağı yukarı aynı tarihler olur sanıyorum: www.anadolu.edu.tr

  • demcan  (22.07.12 01:04:17 ~ 01:04:45) 
ya ben de konuya dalmış olacağım ama bu sınavsız girme muhabbeti master öğrencisiysem de geçerli mi? yoksa illa lisans mı olacak?


  • buff  (22.07.12 01:11:47) 
bende seni seviyorum kardeşims. üsttekiler dogru bana bunu yazmak düşer.


  • bazardaki artis  (22.07.12 01:17:30) 
@bazardaki artis sağol bebeyimss farikasın bu gece


  • hope ender  (22.07.12 01:18:31) 
@buff okuyor olmak sarti yok, lisans mezunu olunsa da olur.


  • irbat  (22.07.12 01:20:05) 
@buff;

yukarıda link verdiğim metinde ne güzel yazmışlar ama değil mi?

"3. İkinci Üniversite:
Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile 2 veya 4 yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler, okudukları veya mezun oldukları programlardan farklı olmak kaydıyla kontenjan sınırlaması olmayan Açıköğretim Fakültesinin lisans veya ön lisans programlarından herhangi birine başvuracak adaylar,"
  • demcan  (22.07.12 01:20:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.