[]

bu sefer SBS, lise tercihi?

Merhabalar,
Puanlar sistemler değişip duruyor, ayak uyduramıyoruz. İlgilenen varsa soracağım konu şu benim bir kuzenim 401 puan çekmiş. İstanbul/Üsküdar'da oturuyor, maddi durumları da pek iyi değil. Nasıl bir okula gitmeli sizce? Bakındım ama 401 pek parlak bir puan değil gibi. Sağlık mesleği, denizciliği düşünmüyor, gönlünden anadolu lisesi geçiriyor gibi ama, bilemedim nasıl olur.. Siz ne dersiniz?



 
Eğer bir anadolu lisesini kazanabiliyorsa ona gitsin. Anadolu lisesinden kastım birkaç yıl önce düz liseden anadolu lisesine çevrilmiş okullar değil. Eğer anadolu lisesi kazanamaz ve düz lise isterse kesinlikle göndermeyin, meslek liseleri düz liseden daha iyidir. Biraz klişe ama doğru, en azından bir mesleği olur. Üniversite de okursa sanayi bölgelerinde güzel bir iş bulur.


  • fuerteventura  (21.07.12 23:29:21) 
dediğin tipte bir anadolu lisesi tutmaz gibi. diğerlerinde de haklısın aslında. sağlık meslek düşünmesi aslında iyi olabilir bu durumda, çünkü endüstri mesleklerde de durum pek iç açıcı değil aslında, yakından biliyorum onları da. teşekkürler.


  • k4l3m  (21.07.12 23:39:46) 
denizciliği istemiyorsa sopayla dövün. bacaklarından tutun, boğazdan sarkıtın.


  • der meister  (21.07.12 23:42:25) 
denizcilik, sağlık neden istemiyor, garantisi en çok olan iki bölüm, baskı yapmadan anlatılırsa bölümlerin içeriği, işleri belki ilgisini çekebilir sonuçta 8.sınıf öğrencisi o yaşta tek başına meslek seçimi yapmış oluyor o bölümlere giderse.

sağlık meslek lisesinde okurken stajlarda öğrenciler 2000 lira alıyor, arkadaşlarım vardı okuyanlar, şehrine hastahanesine göre değişebilir belki ama ne olursa olsun sağlık elemanına her zaman ihtiyaç var.

yine denizcilikte bana eğlenceli geliyor.
  • utkucbkc  (21.07.12 23:48:42) 
uzaklara gitmece durumu falan oluyor diye aile istemiyor aslında. @der_meister, başka bir kuzenim de denizciliği bitirdi yakın zamanda çalışıyordu parasını alamamış, babası para gönderip memleketine getirdi. durumlar kötü yani.


  • k4l3m  (22.07.12 01:10:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.