[]

spor & sigara

hem sigara kullanıp hem de spor yapanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
sigara içen birisinin, nefesi yettiğince spor yapmaya çalışması ne kadar mantıklı? spordan kasıt düzenli yapılanı tabi. ara sıra zevkine yapılan halı saha, basket maçları gibi değil. yani bu sigara içen bireyin haftada 3-5 gün koşması, şınav-mekik çekmesi vs caiz midir? kötünün iyisi durumu mu oluyor?



 
hmm simdi soyle bizim okulda bile ki bizim okul spor akademisi oluyor. hayvan gibi antremanlarimiz, spor faaliyetlerimiz bilimum aktivitelerimiz olmasina ragmen ogrencilerin yuzde 70 i sigara iciyor. hatta birakin ogrencileri hocalarimiz bile iciyor. iyi bir kondisyonunuz varsa sizi fazla zorlamiyor sigara icmek. tabiki aslinda iyi degil hem spor yapip hem sigara icmek. ama eger imkaniniz varsa yavas yavas azaltmayi deneyin. bu sayede sporunuzu daha rahat yapabilir akcigerinizi bir guzel temizlersiniz.
benim dusuncemi sorarsaniz size bir dakika durmayin hemen birakin derim sigarayi. her seye zarar bu bok.

  • hollandabocegiilesevismek  (28.10.08 01:26:20) 
ilerisini bilmem ama şimdiki zaman için engel teşkil etmiyor. bilemem kişiden kişiye değişir mi. düzenli spor yapıyorum. yaz aylarında 1-1.5 aylık aradan sonra tekrar başlandığında ufak tefek nefes sorunları oluyor. sanırım spor yaparken ciğerinizden atabiliyosunuz. ama ara verip spora başlandığında atması kolay olmuyor. en iyisi içmemek tabi.


  • kopuk ucurtma  (28.10.08 01:31:04) 
  • ermanen  (28.10.08 01:49:13) 
mentollu içip nefes açanı da var.


  • random blonde  (28.10.08 01:59:23) 
  • noiz  (28.10.08 03:16:59) 
bu konunun en önemli örneği paul gascoignedir. futbol oynadığı süre içerisinde her gün iki paket sigara içtiğini belirtti. tabii bu açıklamadan sonra futbol hayatı sona erdi orası ayrı bir konu.


  • galler prensi  (28.10.08 09:21:54) 
spor yapan biri için sigara içmek normal bi insana göre bünyeye daha çok zarar veriyormuş. spor yapan birinin akcigerleri normalden daha fazla oksijen ihtiyacı hissederken ve nefesi daha verimli kullanmaya çalışırken, sigara dumanını da daha verimli(!) bir şekilde vucuduna alıyormuş. özellikle spordan hemen sonra vucudun ve kasların yorgun ve oksijen ihtiyacı en üst seviyesinde olduğu anda içilen sigaranın kötü etkilerini çok daha arttırmış oluyorsunuz.
mantıklı gibi gelmişti bana duyduğumda.

  • hayo  (28.10.08 12:30:05) 
olur ama performansın düşer. mehter takımı gibi ilerlersin.
sigara içip spor yapmamaktan daha iyi haliyle.

  • arnold schwarzeneger  (28.10.08 13:14:29) 
  • swallowed arsenic  (28.10.08 15:10:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.