[]

bisiklet seçimi

ben ne tür bisiklet almalıyım çözebilmiş değilim.

1) ara sıra eşya taşırım, haliyle sepetli -şehir- bisikletler çok hoşuma gidiyor.
2) deli hız yaparım, en dandik bisikletlerle bile trafiğe karışmışlığım vardır. buda beni yol bisikletine itiyor.
3) ankarada ve konyada kullancam, konya neysede ankara'da heryer çamur dere tepe ve çukur. haliyle dağ bisikleti gibi dayanıklı bi bisiklette lazım.

3ünün karışımı bi alet yok mu? araba mı alıyım bu durumda napıyım?

kullanım amaçları:
okula gidip gelmek, spora gidip gelmek, bakkala markete gidip gelmek, ara sırada 10 km.lik büyük reale gidip gelmek.
ve bunlar konyada, düzlük yerde yani. düzlük olsada pat küt kaldırım inip çıkıyorum ister istemez.

ne almalı dostlar, çaresizim.

 
not: aramaya inandım sonuna kadar. lakin daha da çaresiz kaldım.


  • trajikomix  (21.07.12 22:42:18) 
atv diye birşeyler çıkmış, dört tekerli motosiklet gibi bir şey. neyin nesidir bilenler belki anlatır size uyar mı uymaz mı diye...


  • firez  (21.07.12 22:43:26) 
2 tane bisiklet al


  • freebird5406_2  (21.07.12 22:43:44) 
hibrit bisiklet ya da dağ bisikleti alacaksın
çok uzun yol yapmam ben diyorsan dağ bisikleti
uzun yola da çıkacam dersen hibrit
  • ihan  (21.07.12 22:45:18) 
3ünün karışımı bi alet yok mu? araba mı alıyım bu durumda napıyım?

hibrit bisiklet istiyorsun galiba. tabi sepet camurluk vs modifiye yapman lazim.
  • latios  (21.07.12 22:50:07) 
bu tarz bir şehir bisikleti işinize yarar bence.


  • lemmiwinks  (21.07.12 22:56:15) 
  • neysene  (21.07.12 23:57:02) 
@lemmiwinks işte bu görünüm olarak istediğim bir şey ama bunla ne kadar hızlanabilirim? yada tak tuk kaldırım inip çıkarken sıkıntı yaratır mı?


  • trajikomix  (22.07.12 01:00:57) 
@trajikomix: bence bir dağ bisikletinden daha iyi hızlanırsınız bunla. tabi hız yapmak için düz gidonlu bir model daha uygun olacaktır sanırım. bir de bagajı çıkarırsanız fazla ağırlıktan da kurtulmuş olursunuz. bunun amortisör kilitli mi bilmiyorum ama hız yapmak için kilitli amortisörlü bir model almak daha iyi olur. tabi yine de bir yol bisikleti olmaz ama dağ bisikleti gibi hantal da olmaz. kaldırım inip çıkma konusunda pek bir şey diyemeyeceğim ama yine de bence inip çıkılır.


  • lemmiwinks  (22.07.12 11:10:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.