[]

diş hekimliği

kardeşim lys'nin açıklanması sonrası tercih dönemine girdi.
sıralamadı 13.800
puanı birçok diş hekimliğine yetiyor. ama kafamız karışık.
diş hekimliğinin iş imkanları nasıldır?
atanma, özel hastane durumları vs.
tıp ile karşılaştırıldığında nasıl bir bölümdür?
erciyes üniversitesini tavsiye eder misiniz?
tavsiyeleri almak istiyoruz.

 
dis hekimleri icin de artik tus gibi bir sinav var.yani o sinava girip uzmanlik yapmak istiyor bir cogu.Ortodonti,endodonti ve periodontoloji gibi bolumlerde uzmanlik yaparsa cok iyi is imkanlari oldugunu biliyorum.Onun haricinde duz dis hekimi olarak calismak isterse Istanbul,Ankara gibi buyuk sehirlerde calisma imkanlari iyi gibi.Yine cogu kisi uzmanlik istiyor cunku ileride pratisyenlik gelebilirmis..Cok kolay bir okul olmadigini da biliyorum.en azindan benim cevremdekiler baya calisiyorlardi.klinik derslerde de biraz zorlaniyorlar ama cogu meslege gore daha avantajli oldugu kesin.


  • fraise  (20.07.12 21:31:45) 
dus geldi geleli kpss gelecek gibi bir söylenti var devlette çalışmak için. pratisyenlik gelecek gibi bir tanım olamaz, uzmanlık yapmamış dişhekimine pratisyen deniyor zaten. ama uzmanlığı yaygınlaştırmak istiyorlar ki sonunda pratisyenlerin yapma izni olan daha az şey kalacak muhtemelen. pratisyen de uzman da olsa küçük yerin büyük doktoru olmak daha kolaydır derler hep. büyük şehirde özelde, hastane değil de polikliniklerde çalışanlar nöbet de tutuyor, sabah 9 akşam 7 gibi çalışıyorlar. hastaneleri bilmiyorum açıkcası.
tıp teorik olarak daha ağır ama diş hekimliğinin pratik yüküyle beraber hemen hemen burun burunalar. el becerisi, en önemli kısmı bu. tercih ederken hiç düşünülmüyor, ama cidden ince işle uzun uzun uğraşmayı sevmeyen insanlar yapamıyor, ya da işkence çekiyor beş yıl.

  • inthechaos  (20.07.12 21:55:52) 
e benim de pratisyenlik gelecekmisten kastim buydu iste.vasifli dis hekimi aranacak artik (vasiflidan kasit uzman) sinava girmek sart gibi seyler konusuluyor.ben de cevremdeki dis hekimlerinin yalancisiyim :)


  • fraise  (20.07.12 22:07:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.