[]

Chrome Kullanıcılar Arası Geçişin Kısayolu Var Mı?

Merhaba Duyuru!

Google chrome'u kardeşimle beraber kullanıyoruz. Chrome özelliklerinden 2 farklı kullanıcı oluşturduk. buraya kadar hiç bir problem yok. Ama bu kullanıcılar arasında geçiş yapmak sıkıntı. şöyle ki,

1-kendi kullanıcımıza geçmek için chrome'un sol üst köşedeki simgeye tıklayıp kendi hesabımıza geçiş yapabiliyoruz.

2-eğer en son kimin hesabı kullanılmışsa, chrome tıkladığımızda o kişinin hesabı açılıyor.

şöyle bir şey yaptım. ikimizinde kullanıcı hesaplarını açıp "bu programı görev çubuğuna sabitle" dedim. bkz şekil 1. Ama ne yazık ki bütün hesapları kapatıp tekrar chrome'u açmak istediğimde iki simge birleşiyor. bkz şekil 2.

kısacası bunun bir kısayolu çözümü var mıdır?

yardımlar için şimdiden teşekkürler.

 
önerdiğiniz yol daha uzun. ben anlattığım yoldan daha kısa ve kullanışlı bir şey arıyorum. Yardımınız için teşekkürler.


  • arşivci  (20.07.12 19:23:45) 
var tabii ki. rca saçmalamış.

chrome'un şu an beta sürümünde zaten yeni kullanıcı oluştururken "bu kullanıcı için masaüstüne kısayol da koyayım mı" diye soruyor. bknz: i.imgur.com

sizin kullandığınız stabil sürümde zannedersem bu "kısayol oluştur" seçeneği henüz yok ama yakında gelecektir gördüğünüz gibi.

ancak siz kendiniz de kısayol oluşturabilirsiniz. şimdi yazıcam nasıl yapılacağını.
  • leadri  (20.07.12 19:35:04) 
öncelikle masaüstünde chrome kısayolu varsa onu sağ tıkla kopyala de, sonra yine masaüstüne sağ tıkla yapıştır de. iki tane chrome kısayolu olacak yani.

sonra C:\Users\kullanıcı\AppData\Local\Google\Chrome\User Data klasörüne gir. "Profile" ile başlayan kaç adet klasör var bakın bi. sizin verdiğiniz bilgilere göre yani chrome'da iki adet kullanıcı varsa orada "Profile" ile başlayan sadece 1 tane klasör olması gerek ve isminin de "Profile 1" olması gerek. kontrol edin bi. "Profile 2" falan da olabilir.

neyse User Data klasöründeki "Profile" ile başlayan klasörün ismini not aldıktan sonra masaüstündeki chrome kısayollarından birine sağ tıklayıp özelliklere girin hedef kısmını

C:\Users\kullanıcı\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe --profile-directory="Profile 1"

yapıp Tamam tuşuna basın. burada Profile 1 olarak yazdığım yer sizin User Data klasörüne girip kontrol ettiğiniz klasör ismi olacak. büyük ihtimal Profile 1'dir zaten.

böylece masaüstündeki chrome kısayollarından biri sizin hesabınızla açılırken diğeri kardeşinizin hesabıyla açılacak.
  • leadri  (20.07.12 19:43:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.