[]

Kilo alma

Öncelikle klişe cevapları sıralayacak olanlardan birer çay rica ediyorum, diğer arkadaşlar sorumu dinlerse belki onlardan birşeyler öğrenirim.

Programcıyım, tüm gün oturarak çalışıyorum yeni yaktığım enerji çok düşük.
Midemde bağırsağımda kurt yok (Hiç bir belirtiyi taşımıyorum)
Ayıptır söylemesi her gün pizzaları dürümleri kebapları gömüyorum. Öğün atlamıyorum.

Ancak hayatım boyunca 70 kg'ın üstüne çıkamadım (Boy 1,93). Artık tek çare olarak yediklerimden aldığım kalori kadar ekstra kalori verecek bir konsantre içecek/gıda ya ihtiyacım var. En nihayetinde bu da mide bi yere kadar alıyor.

Nette Ensure plus ı duydum ama online satan bir yer bulamadım. Okuduğum yorumlar da çok güncel olmadığı için işkillendim. Ensure veya muadilini kullanan var mıdır? Hangi dozda kullanmıştır, ne kadar zamanda ne kadar fayda görmüştür, tavsiye eder mi?

Bununla beraber akşamları mekik/şınav benzeri hareketler de yapıcam. Yani spor salonunda ağırlık altına girmicem ama simit yapmamak için de biraz terlemeyi düşünüyorum.

Sporcu gıdası olmayan, direk kalori konsantresi tavsiyelerinizi bekliyorum ve teşekkürler ediyorum efenim.

 
Çay için sağ ol.

Tüm gün oturarak çalışıyorsun ama çalışıyorsun. Düşünmek, bir şeylere kafa patlatmak çok büyük enerji istiyor. İstersen günde yarım öküz ye, vücudun o enerjiyi yakabiliyorsa kilo almazsın.

Öğün atlasan, düzensiz yemek yesen, yediklerin hamur işleri olursa bir süre sonra kilo alıyorsun. Ama sağlıksızca. Sanmıyorum ki göbek yapmak isteyesin.

Düzgün bir vücut yapısına sahip olmak istiyorsan git her gün ağır spor yap ve makarna, yumurta gibi besin depolarına yumul. Hayat tarzın vücudunun o şekilde olmasını gerektiriyor. Hayat tarzını değiştirirsen vücudun da değişir.
  • Yahuda  (20.07.12 16:17:02) 
Onu da denedim be @Yahuda. Spor salonuna da gittim. Makarna yumurta zaten yaşam biçimim. Beynin yaktığı enerji konusunda haklısın. Bu yüzden onun yakıp bitiremeyeceği bir enerji almam lazım. Muhtemelen sorun metabolizma hızı (Tiroid) İlaç alıp onunla oynamak istemiyorum. Bu yüzden inat değil mi ulan diyip kalorinin özünü içmek istiyorum.


  • erci  (20.07.12 16:25:54) 
mutlu değilsen kilo alamazsın, istediğin kadar ye. -_-


  • peren perengil  (20.07.12 16:52:58) 
Spor salonuna ne kadar süre gittin?
Gittiğin süre içinde hareketli düzgün yaptın mı?
Yediklerine dikkat ettin mi, ettinse günde kaç öğün beslendin?
Beslendiklerinin ne kadarı protein ne kadarı karbonhidrat ağırlıklıydı?
Son olarak vücüdünde solucan ya da türevi parazit olup olmadığını biliyor musun?

Çayım soğuyor.
  • De facto  (20.07.12 17:11:15) 
1.85mt - 91kg bil.müh. olarak bildiriyorum.

geceler uyuma, gerçekten abartacak kadar geç yat.
alkol özellikle bira
fındık fıstık tam güç enerji verenlerden ye beynin yaktığını o karşılasın
karbonhidratlar sana kalsın.
az su iç
uzun sure ac kalıp sonra aban duzenli yeme saatlerini sapıtttır.
kahvaltı yapma diger ogunlere aban
yapıyorsan da hamurlara aban

kısacası ya hap kullan saglıgını boz ya da boyle boz
  • salimkayabasi  (20.07.12 17:34:49) 
erci panpa ben hastanede her gün 1-2 tane ensure içiyorum. cerrahi servislerde bolca bulunur böyle şeyler. benim boy 190, kilo 72. kalori konsantresi de alsan sen enerjisi olunca harcayan biriysen kilo bi yerden sonra yükselmez. kilonu değiştirmek istiyosan yaşam şeklini değiştirecen. kilo almak istiyosan daha rahat daha yavaş daha tembel daha düşüncesiz biri olacaksın. çünkü herkesin bi metabolizma hızı var. mesela senin araba benzinli çok yakıyo, motoru yüksek silindirli... bi de salak bi çiko düşün, 160 boyunda 85 kilo. onun işte hem motor hacmi düşük hem de adam dizel amk. o az da yese az yakıyo, çok da yese az yakıyo. nato kafa nato mermer. adam anabolizma adamı. sen katabolizma adamısın... şimdi sana çok benzin koysak da sen çok yakacaksın. yine kilo alamayacaksın yani. ama iç ensure günde 1-2 tane zayıf iştahsız bi adama herhangi bi zararı olacağını sanmıyorum bi doktor olarak. sütün zenginleştirilmişi.. yani yarım litre sütte olanları 200 ml ye sıkıştırmışlar gibi.


  • drgenco  (21.07.12 18:21:28 ~ 18:23:54) 
180 boy, 50 kilo olan biri olarak benzer durumları yaşıyorum. Evden çalışan biriyim, yani pek enerji harcamıyorum.

Fakat şunu yaptığımda işe yaramıştı: Diyetisyene gittim ve günde 6 öğün yemek verdi bana. Eğer istersen listeyi paylaşabilirim seninle de. Düzenli olarak yediğimde 1 ayda 10 kilo aldım.

Gerçi daha sonra işlerim ve stres yüzünden 2 haftada 8 kilo geri verdim ve tekrar 50'ye düştüm; ama yine de işe yaramıştı. Stres ve kafa yormak gerçekten kilo verdiriyor.
  • g man  (21.07.12 18:31:25) 
Cevaplar için teşekkürler.

@peren: mutluyum.
@de facto: 3 ay gittim. Hareketleri düzgün yaptım. O zaman ailemle yaşadığım için bol ve sağlıklı beslendim. Vücuttaki solucan/parazit belirtilerinin hiç birini taşımıyorum. Şüphem yok o yüzden. Afiyet olsun.
@drgenco: eyvallah. Peki sgk karşılıyor mu? Ben günde 5 tane falan içmeyi planlıyorum :)
@gman: Ben de o hesap 1 ayda 3 kilo alıyorum 3 günde geri veriyorum.
  • erci  (23.07.12 16:42:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.