[]

dinler, sınıflar

merak ettim. hangi sınıflandırmaya giriyorum acaba. malum ramazan vaktindeyiz, eski bir arkadaş sordu bir kaç saat önce oruç tutacakmısın diye. hayır dedim. niye dedi, sonrada 2 seçenek sundu;

1- açlığa dayanamıyormusun?
2- ateistmisin?

cevab olarak, 2. dediğine daha yakınım dedim.

şimdi durumum şu;

allah inancı : evet, allah vardır.
din inancı : hayır, dinleri allah göndermedi zaten.
günah vs. sevap : hayır, yok böyle kavramlar.
cennet vs. cehennem : hayır, yok bunlar.
şeytan, cin, peri, perikızı, hayalet, vampir: hayır yok bunlar.

ek olarak bir de reenkarnasyona inanıyorum.

şimdi konuşuyoruz bazen, bazı insanlarla, adam diyor ben agnostiğim.. bunu dedikten sonra 5-6 saniye her iki taraf birşey demeden birbirlerine bakıyorlar lakin bu cümleyi kuran taraf sanki "en büyük sikici benim" demiş gibi bir özgüven ile bakıyor karşı tarafa.

ya da adam diyor ben ateistim, oda aynı şekilde bir özgüvenle bakıyor. bende içimden geçiriyorum; hmm bazı yönlerde doğru ama bazı şeyleri tabulaştırmış, kesinleştirmiş, tartışmıyor bile. neyse zamanla onlarında yanlışlığını görür umarım diyorum iç sesimle..

karşı taraf sorduğunda; e peki sen nesin?
-ya ben birşey değilim ki. hiçbir kavrama ait olduğumu sanmıyorum.

ee böyle cevap verince bi boka benzemiyor bu, ne karizması kalıyor cevabın, ne de özgüveni. lan salak senin de bi görüşün olsun artık dedim kedni kendime..

hacılar nedir ilk başta saydığım kriterlerdei insan profili. hangi sınıfım ben. şimdi benim gibi düşünen milyarlarca insan vardır eminim ki, hangi sınıfa giriyoruz biz, sınıfımızın ismi nedir?

 
pastafaryanist olabilirsin. deist olabilirsin mesela.


  • zaraeta  (20.07.12 01:59:56) 
deistim de, tanrı var ama dinlere inanmıyorum demek, yolun açık olsun.


  • lord randal  (20.07.12 02:00:38) 
deist olabikirsin ama reenkarnasyon işi karıştırıyor biraz. deistim diyebilirsin ama, yemin etsen başın ağrımaz.


  • dargeldisanaangara  (20.07.12 02:01:33) 
tr.wikipedia.org reenkarnasyonla ilgili bolca blgi var.

deist olabilirsin.
tr.wikipedia.org

eğer tanrı bilinemez deseydin agnostik olabilirdin. tr.wikipedia.org

bütün metafizik olayları reddediyor olsaydın ateist olabilirdin. tr.wikipedia.org
  • goldentitan  (20.07.12 02:04:51) 
Ateizm ile agnostizm çok ayrı şeyler beylr. Çocuğun kafasını karıştırmayın. Senin için şôyle bir şey var...(bkz: allaha inanmıyorum ama bir güc var)

şaka bir yana deistsin. Ama reenkarne olayı işi karıştırmış. Gerçi o da deist olmana engel değil.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (20.07.12 03:37:35) 
oraganize dinin dogru olmadigina inaniyorsun gib geldi ama ilahi adalete inaniyor musun? yani cehennem yok allah var reenkarnasyon var peki adalet bu dunyada veya obur dunyada tecelli eder mi?


  • mavicorap  (20.07.12 10:44:57) 
dini karizma meselesi yapmis birisin.. liseli diyebilirsin kendine.


  • alideemir1  (20.07.12 15:08:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.