[]

gümüşsuyu'ndaki çin lokantası

hani güzel bi giriş kapısı olan var ya alman konsolosluğunun orda, dükkan da o büyük girişten geçip merdivenleri ininceydi. oranın öğlen açık büfe olayı vardı, 12 liraydı bi zamanlar. hala ar mı öyle bi uygulama ve ne kadardır acaba bilen var mıdır?




 
Öğrenciler arasında Çinci olarak geçmektedir efenim ismi. Belki yardımcı olur :)


  • alkolik imam  (27.10.08 12:40:16) 
Tarif ettiğin yeri anladım ama adını çıkartamadım, internette "Great Hong Kong" diye geçiyor sanırım adı. Ben internet sitelerine rastlamadım. Tel no'sunu veriyim, olmadı açıp sorarsın; 0212 252 42 68
Hakkında da şöyle bir bilgi var eğer aynı yeri bulabilmişsem;
"Taksim’den Gümüşsuyu’na doğru inerken sağda. 12 senelik bir geçmişe sahip. Hong Kong mutfağından örnekler bulabilirsiniz.
Pekin ördeği ve acılı ekşili çorba tavsiye edilir. Deniz mahsülleri, karides, balık ve ıstakoz özel hazırlanmış soslarla servis ediliyor. Hafta içi hergün açık büfe var. Servis saat 12.00’de başlıyor. Saat 14.00-16.30 arası ara verildikten sonra, 23.30’a kadar akşam servisi var. Fiyatlar kişi başı ortalama 20-25 milyon lira arası değişiyor. Set mönülerin fiyatı daha pahalı. Bir kişilik set mönü 58-115 milyon arası değişirken, 10 kişilik set mönü 280-420 milyona kadar çıkabiliyor. Dekorasyonunda kırmızı renklerin ağırlklı olduğu mekan, iki katlı. Uzakdoğu müzikleri çalıyor. Otopark yok. Kredi kartı geçiyor."
  • think martini  (27.10.08 13:39:29) 
"yiyebildiğin kadar sushi" vardı orada bir ara, erkeklere 45, kadınlara 35, çocuklara 25


  • cedilla  (27.10.08 13:45:23) 
alakasız birşey ama orası ile ilgili bir anımı anlatmak istiyorum. bayağı bir zaman önce oraya gitmiştim ben. lokantanın mat camdan bir asma tavanı vardı. bu asma tavanın içinde yanan floresanlar tarafından aydınlatma sağlanıyordu. yemek sırasında ışıkta bir değişme farkettim. yukarı baktığımda birkaç farenin bu can tavanın üzerinde dolaşması sonucu karagöz hacivat gibi bir görüntüye neden olduğunu görerek yemeğime devam etmiştim.


  • tan vakti  (28.10.08 07:09:41) 
fareden bişi olmaz, böcekli anısı olan varsa anlatsın:)


  • whoosie  (28.10.08 11:53:18) 
"he de hacı" var böcekli.
sene 2000. eve yemek gelmişti. allahtan alüminyum muhafazasından çıkarma huyum var.
patatesi tabağa başaşağı ettim ki, kulağı kuyruğu kaşı gözüyle tastamam bir hamamböceği..pişmiş, pırıl pırıl. aradım "gelin alın böceğinizi paramı getirin" diye. paramı getirdiler bir de "etler kalsın isterseniz" diye pişkinlik yaptılar, "sen ye" dedim, "ben niye yiyeyim böcekli şeyi".

bir daha da oradan yemedim.

buyrun size böcek.
  • cedilla  (28.10.08 13:12:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.