[]

Yüksek Lisans

bu dönem uluslararası ilişkiler bölümünden mezun oldum. kpss'ye hazırlanmayı düşünüyordum, bu aralar yüksek lisans mı yapsam diye tereddütteyim. yüksek lisans yaparsam kamudan ziyade özelde bir gelecek olur sanırım. bir sorun da şu ana dek ales'e girmedim.

bu konuda tecrübeliler fikir verebilir mi? yapmalı mıyım?


 
ales'e girmediyseniz yüksek lisans yapmanız pek mümkün değil, bildiğim kadarıyla her üniversite belirli bir puan istiyor ales'ten, göstermelik de olsa.

kpss'ye hazırlanmayı düşünüyorum dediğiniz sanırım bu senenin sonunda yapılacak olan sınav, sınav takvimine bakmadım ama muhtemelen bir sonraki ales de senenin sonlarına doğrudur.

benim önerim oturun kpss'ye hazırlanın, ales çok zor bir sınav değil, özellikle sayısaldan mezun olduysanız hiç zor değil. yani çok fazla çalışmanızı gerektirecek bir şey yok, sadece benzer soruları çözüp geçmişten bir şeyler hatırlamanız yeterli. zaten kpss'ye hazırlanırken ales'e de çalışmış olacaksınız.

senenin sonunda artık karar verirsiniz, eğer iyi bir ortalamanız varsa güzel de bir ales puanıyla y.l yaparsınız veya kpss'den iyi bir puan alırsanız çalışmaya başlarsınız , o size kalmış artık.


bu arada yüksek lisans yapmak istediğiniz üniversitenin bu seneki koşullarına bir göz atın, birçok üniversite yabancı dil puanı da istiyor, yani kpds-üds veya eşdeğer sınavlardan birine de girmeniz gerekecektir.
  • ocanal  (19.07.12 19:48:17 ~ 19:50:13) 
KPSS tabii ki. Hacettepe Ünv. için konuşuyorum; uluslararası ilişkilerdeki başıboşluk, araştırma görevlilerinin rahat halleri falan bizimkileri o kadar etkiledi ki, baktılar ALES'ten kıvırınca bu iş oluyor, birçoğu yüksek lisansın derdine düştüler. Yattığın yerden para kazanıyorsun hesabı...

KPSS, günümüz şartlarında İİBF mezunları için en sağlam ve bol gelirli meslek kapısıdır, kim ne derse desin. Geçen yıl mezun olup, deli gibi KPSS kasan arkadaşım yaz sonunda ne yaptı etti, 2011 bitmeden Gümrük ve Dış Ticaret Bakanlığı'na uzman yardımcısı sıfatıyla kapak attı. TOBB'un ikiz kulelerinden birinde masasının başında, 3000 liranın üzerinde bir maaş ve yanında da diğer özlük haklarıyla birlikte tabii ki. Bu daha ilk senesi. İkinci yıldan itibaren 20 günlük toplam yıllık izin (haftasonlarıyla 1 ay işte) ve önünde de bolca seçenek olacak. 10 yılın sonunda gümrük müşaviri olma şansı var. Sonra özel şirketler çuvalla para akıtacaklar bu adama yönetici olması için.

Çok kastı ama oldu. Şimdi götü kurtardı. Ben de o gazla bu senemi KPSS'ye feda edeceğim. Çalışınca oluyormuş bir şekilde, bunu canlı canlı görmek hoş.
  • ahmetcan44  (19.07.12 20:30:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.