[]

8 min abs

arkadaşlar kimileri bu egzersizin iki günde bir yapılmasını önerirken, bazıları her gün yapılmasının daha yararlı olacağını söylüyor. sözlükte de az entry girilince etkisi konusunda şüphelenmedim değil.

bu konuda bilgili birileri varsa bu egzersiz hakkında biraz bilgi verirse çok iyi olur.

nıt: belki kişisel yorum yapmak isterseniz: 190cm/85kg. Neden oldu bilmiyorum ama hafiften bir göbek çıktı onun için başladım bir bakıma.

 
hiç bir fikrim olmamakla beraber;

gün aşırı demek zaten iki günde bir demektir.
  • bipolar  (19.07.12 18:12:06) 
karın hareketleri disiplinli ve düzenli bir spor programında her gün yapılır.

ama ilk başlangıçta kaslarınız o kadar yoğun çalışmaya alışık olmadığı için bir kaç gün ağrıyacak belki o sıralar yapamayacaksınız. ilk başlarda belki 2-3 günde bir yapabiliyorken, zaman içinde her gün yapar hale gelirsiniz. yani hedef her gün yapıyor hale gelmek.

basit bir mantıkla; gideceğiniz mesafe belirli iken, o yolu ne kadar hızla ve zamanda alacağınız size kalmış. aralıklarla yaparsanız uzun sürede varırsınız, her gün yaparsanız sonuca daha çabuk ulaşırsınız.
  • holy diver  (19.07.12 18:29:04) 
cevabi bilmiyorum ama

@holy diver; kas gelistirmenin temellerinden biri dinlenmek degil midir? Spor salonundan ciktiktan sonra 48 saat dinlenmeli ki kaslar gelissin derler. Karin kaslarinin vucudun diger kaslarindan ne farki var?
He belki 24 saat dinlenmek zarara ugratmaz ama 8 dakikada ortalama 10 kas yapiyorsan, 16 dakikada 14 yapacaksin dinlenmezsen. verdiginiz ornekteki gibi lineer olmaz yani.
  • natnan  (19.07.12 18:39:20) 
@natnan,

body yapma programlarında haftada bir gün dinlenmenin bile yeterli olduğu söylenir.
ben spor salonuna (eften püften değil, sheraton otel'in spor salonuydu bu arada. bunu da hocaların güvenilir ve çok kaliteli olduğunu belirtmek için söylüyorum) giderken hocaların söylediği de karın hareketlerinin 7 gün olmasa bile 6 gün yapılabileceği yönündeydi.

ve şu "göbek karın hareketleriyle gitmez" genel kanısına ben hiç katılmıyorum;

benim normalde de hiç göbeğim olmadığı halde spor salonunda baklava için karın kasmıştım. deli gibi her gün karın çalışıyor, karın derslerine giriyordum. ve sonra birden tam göğüs altından başlamak üzere resmen eridi. ve zaman içinde de baklavalar çıkmıştı.

eşşek gibi karın çalışıldığında (yine ekliyorum bu arada boğazı da kontrol etmek gerekir)göbek gider. ya da şöyle düzelteyim; "bazı bünyelerde gider". dediğim gibi hiç göbeğimde karnımda fazlam olmadığı halde eridi tüm karın bölgem. sonra da baklavalar çıkmıştı. geçen sene mart'ta üyelik bitti, ben de tembellikten hala başlamadım, sporun getirdikleri aynen gitti, çok nankör bir şey şu spor olayı ya..
  • holy diver  (19.07.12 18:51:07 ~ 18:53:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.