[]

kredi kartı borcunu ödemeyince hemen haciz mi geliyor

ilk defa kredi kartı borcunun son ödeme tarihini geçirip minimum tutarı ödemediğimizde ne oluyor, hemen haciz mi geliyor, suç duyurusunda mı bulunuyor banka? işin hukuki boyutu ve maliyeti ne oluyor?




 
haciz öyle kolay değil. 3 ay sonra da direk avukata havale etmiyor çoğu banka. kırk kere arıyolar, taksitlendirelim, 12 aya bölelim falan diyolar. endişelenme yani. hacizdir avukattır bunlar bankanın da işine gelen bi durum değil çünkü. parayı taksitle de olsa senden almak için uğraşıyolar.


  • robin crusoe  (19.07.12 16:07:17 ~ 16:07:51) 
aynen ben de finansbank vardı misal 2 senelik borç ara da yine yatırıyodum bunlar bir keresinde aradılar dedim yarısını ödesem ben ama kartımı bu sürede kullanmak isterim dedim ödedikten sonra yok öyle olmaz dedi arayan sonra bikeresinde sms geldi telefona şu tarihe kadar 220 tl yatırın nakit çekime açılsın diye 3 hafta önce falan işte baktım minimum 180 bastım karta şimdi açık darısı başına karşim:))


  • memnun  (19.07.12 16:15:03) 
valla babam ben doğduğumdan beri borçlu, yeni yeni işte hapse girme durumu var hehe. 18 yıl.


  • der meister  (19.07.12 16:17:59) 
haciz işin en son aşaması.

üst üste ödemediğinde önce arayıp toplam borcunu taksitlendirmeye çalışıyorlar. kabul etmezsen gözdağı veriyorlar hukuki işlem başlatırız diye. yine belirli bir süre geçiyor. halen borcu ödemeye yönelik bir işlemde bulunmazsan varlık yönetimiyle uğraşan taşeron avukatlık firmaları var. dosyanı onlara havale ediyorlar. bu noktadan sonra bankayla işin kalmıyor artık. o firmanın avukatlarıyla kanka oluyorsun. pazarlıklar, tehditler, şakalaşmalar derken halen bir anlaşmaya varamazsanız firma hukuki süreci başlatıyor nihayet.
  • sir gawain  (19.07.12 16:25:05 ~ 16:26:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.