[]

Uyuşturucu, Eroin, Kokain'in Tadına Bakmak Hakkında

Yahu merak ediyorum,

şimdi tv'de, yerli-yabancı dizi,film olsun...

polis uyuşturucu satıcılarına baskın yapar ve uyuşturucu maddeleri yakalar.

Sonra narkotik polisi yakalanan malın birazını alıp tadına bakar; hmmm komserim bu eroin falan der...

Hatta tadına baktıktan sonra; -ooo saf eroin la bu, yakalamasaydık gençleri zehirleyecektiniz diye nutuk da atar.

Yani merak ettiğim polis bu eroin'in tadına bakınca bağımlı olmuyor mu? Yani bizde tadına baksak 1 defaya mahsus bişey olmaz mı?

Yoksa eroin, kokain bağımlısı olmak için çok defa mı denemek gerekiyor? polislerin yaptığı gibi tadına bakabiliyor muyuz?

Veya o yayınlarda mı yanlış bir şey var?

Veya hangisi daha sert uyuşturucu maddesi bilmiyorum ama mesela kokain'in kesinlikle tadına bakılmaz ama eroin, maruhanna falan bişey olmaz diye mi gruplandırmalıyız?

Dün filmde görünce aklıma takıldı :D

 
yiyerek bağımlı olunmuyor zannedersem.


  • dehri  (19.07.12 15:05:10) 
birincisi o maddeler ekseriyetle ağızdan ve çiğ şekilde vücuda alınmıyor. ya eroin, esrar gibi yakarak işlemek, ya da kokain gibi burna çekmek lazım. ikincisi eser miktarda, parmak ucuyla bakıyorlar tadına. o kadar miktarı değil her operasyonda, her gün alsan yine bir etkisi olmaz.


  • sir gawain  (19.07.12 15:05:32 ~ 15:06:35) 
en ağırı koko. diğer sorularının cevabını da bilmiyorum ama damardan direkt kana karışması etkiyi fazla yapıyor olabilir.


  • army14  (19.07.12 15:05:37) 
coke 'un tadına pek ala bakılır..
dalından koparılmış mj nin tadına bakılmaz , h de sadece damardan alınmaz türlü türlü yöntemlerle bünye zehirlenebilir

  • mortac  (19.07.12 15:17:10) 
ağızdan alınan uyuşturucu da var. daha doğrusu bunlara uyuşturucu yerine uyarıcıi halisünojen falan da diyebiliriz. ecstasy, lsd gibi maddeler ağızdan alınarak kullanılıyor.

hala var ı o yöntem bilmiyorum ama günümüzde uygulanıyor olmaması gerekir. lsd emdirilmiş herhangi bir tozun parmak değdirilip yalanan miktarı, tadına bakan polisin ağzına eder. günümüzde daha teknolojik yöntemler var.
  • kibritsuyu  (19.07.12 15:20:49) 
en ağır uyuşturucu eroin bir kere.

kokainin tadına bakılması sakat olabilir sanırım burundan çekerek veya diş etine sürülerek alınabiliyormuş. hatta göte soksan bile oluyor diyorlar (ciddiyim).

esrarın ise yenilerek etki gösterebilmesi için özel bir işlemden geçmesi gerekiyor space cake'leri o şekilde yapıyorlar. düz şekilde yense birşey olmaz yani.
  • yuto  (19.07.12 15:42:37) 
tadına bakmadım ama bağımlı olmak için bir eşik değer olmalı eroini damardan verirsen 2 kerede fln bağımlı oluyorsan yerken 4 5 kerede bağımlı olursun sonuçta kana karışıyor bu midesinde taşıyanlar var patlıyor öluyorlar ama direk kana vermek mideden almak bir değil.

bu maddelerin tehlikesi tadına bakmak değil zevk verici etkileri genelde bunlara bağımlı olanlar arkadaş etkisiyle filan zevk için başlarlar ve düzenli olarak kullanırlar kullanım surdukçe madde iştahı artar başlarda ufak bir nefes yeterken zamanla 2 nfes 3 nefes ve kana enjekte etmeye doğru çok dik olmayan bir eğri var aslında bağımlılık zamanla oluşuyor ama eroinde bu çok hızlı direk beyne yapışıp hucreleri mahvediyor zaten dikkat edersen tedavi gören bağımlılar yeniden başlıyorlar sebep dayanamamaları değil çevre ve yaşadıkları psikoloji sigarayı bin dertle bıraktığını düşün ve arkadaşın fosur fosur içiyor sana ikram ediyor ne olur

SON OLARAK POLİS ONU TÜKÜRÜYOR TADINA BAKINCA
  • iplikci  (19.07.12 15:46:57) 
eroinin tadina bakmazlar. kokain de tadina bakinca bagimlilik yapmaz. eroin cogu bunyede tek kullanimda (damardan) bile bagimlilik yapabilir.


  • mat couthon  (19.07.12 15:48:46) 
@mat: tadına bakmadan nereden biliyor ki eroin mi, kokain mi, karbonat erol mu? bilse zaten bakmaz ki tadına.


  • kibritsuyu  (19.07.12 16:04:24) 
@kibritsuyu: müdür eğer kahverengiyse Eroindir, beyazsa kokaindir. kokainin saflık derecesini tadına bakarak ( işin erbabı) anlayabilir. eroinin kalite ve saflık derecesi için eritmek, kaç derecede erdiğine bakmak, tortu bırakıp bırakmadığına bakmak, ne kadar sürede eridiğini, renginin berraklığını felan ölçmek gerekir.
eroini renginin yanında bir de iğrenç kokusundan da tanıyabilirler. eroin yerine karbonat olabilemez renkten anlasilir :) kokain yerine de karbonat olabilemez zira karbonat da kokar ^^

  • mat couthon  (19.07.12 17:06:29) 
peki benim anlamadığım, bu tadına bakma olayı madem maddeleri ayırt edici değil, niye yapılıyor ki? saflığını da orada ayaküstü anlamayıver yani nolcak? bakarak, koklayarak eroini kokaini anlıyor işte, al götür kokain bu de, poşete koy ver. saflığını da laboratuar anlasın. niye illa oracıkta olay yerinde saflığını bilme ihtiyacı? saflığını öğrenince ne geçiyor ki ellerine?


  • kibritsuyu  (19.07.12 17:15:13) 
@kibritsuyu: Belki bi ritüeldir :)yani kamyon zulasından çıkan manyak gibi sarılmış paketlenmiş yarımşar kiloluk şeylerin diş macunu olma ihtimali yok. gereksiz yere deşiyolar paketleri, yani yakaladığın adamın eroin mi kokain mi kaçırdığını neden ogrenmek istiyorsun. uyuşturucu uyuşturucudur. alın bunu alın de bitsin gitsin


  • mat couthon  (20.07.12 08:55:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.