[]

toprak bardak kullanımı

bir arkadaşıma kapadokyadan bardak aldırdım.. önceden gittiğimde kendim almıştım böyle içi camlı dışı toprak falan kocaman bir bardaktı, (tam "hancı bana bir bira bir de tütsülenmiş domuz" diyesi geliyor insanın öyle bir havası var) çok hoşuma gitmişti, daha çok alayım dedim ama artık yokmuş onlar zararlıymış (!?) o yüzden sadece toprak üretiyorlarmış, arkdaş da onlardan aldı..

hani belki daha soğuk tutar diye onu kullanasım var.. deniyorum, şimdi su içerken böyle bi kısmını emiyor, toprak toprak kokuyor..

sıcak su koyayım (bir kahve içeyim) dedim, bu seferde küf kokuyor.. sonra kahveyi koydum, fındıklı.. bu sefer de küflenmiş fındık gibi kokmaya başladı.. nefes almadan içince içtim gitti..

lakin merak ettim aradım taradım bulamadım, daha önceden hiç toprak bardak kullanmış var mıdır? bunu kullanmadan önce ön bir prosedürü var mıdır? (içine iki yumurta kır üç gün buzdolabında beklet biraz süt dök sonra fırına at vs)

 
@elxa; sanırım öyle.. yani öyle sır cam vs yok, bildiğin topraktan kap yapıp kurutmuşlar gibi.. pek de anlamam.. ama bildiğin toprak kokuyor yani.. su koyunca böyle alttan kararmaya başlıyor, kuruyor sonra.. çok komik..


  • p shadow  (27.10.08 01:53:38) 
sırsız çömlekten bahsediyor, fırınlanmasında problem vardır, kullanım için de dekoratif amaçlı üretilmiş fırınlanması da özensiz yapılmıştır muhtemelen.


  • agk  (27.10.08 02:17:46) 
@elxa; satan adamla konuşmadım ama dediğine göre bu sağlıklı olanmış, eskiden aldığım ve asıl istediğim dediğin gibi içi camlı gibi (sanırım sırlanmış) olan ama şimdi onlardan üretmiyorlarmış.. dediklerine göre onlar zararlı bunlar sağlıklıymış (neye göre kime göre anlamadım?) bi deneyelim dedim ama daha içmiycem sanırım bende tırstım =)

@agk; fırınlamasında problem olabilir belki ama dekoratif amaçlı mı pek emin değilim, 6'lı şekilde satılıyor, epey de ucuzdu.. aslında adamların dükkanını hatırlıyorum, bir tek bu işle uğraşıyorlar, onu da adam gibi yapmaları gerek aslında..
  • p shadow  (27.10.08 02:26:14 ~ 02:27:04) 
@elxa; çok teşekkürler ilgin için.. en iyisi ben bunların içine çiçek böcek falan koyayım boncuk bozuk para vs için kullanayım =) zaten kokusunu da sevmemiştim..
bilgilendirdiğin için çok teşekkürler..

  • p shadow  (27.10.08 06:25:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.