[]

ikametim yok

saçma sepet devlet işleri yüzünden benim türkiyede ikametkahım gözükmüyor.
ne alakaysa "zagreb" e kayıtlı gözüküyorum, zagrebe en son 5 sene önce gitmiştim? (2006 da gitmişim)

bebekte otururken de bebekten defalarca ikametkah aldım, sonra mecidiyeköy e taşınırken transfer kagıdı aldım, işler güçler derken transferi yaptıramadık. (bebekten 2008 de taşındım)

nufus müdürlügü mü, idaresi mi öyle bir yere gidip kardeşim benim dökümümü verin diyince senin adressin yok dediler.

bu olay 3 4 sene önceydi.
şimdi ne yapmam lazım? evin kira sözleşmesi, faturalar hep benim üzerime, beni ordan bulsalar, ben hiç ugraşmasam?

 
aynı sorun bende de vardı hatta zagrep hariç tıpatıp aynısı. önce muhtara gittim bi kağıt verdi doldurdum. o kağıdı, ev arkadaşımı, kontratı ve faturaları alıp gittim nüfus müdürlüğüne. orda 5 dakika soru cevap yaptılar. ailem hakkında ve apartmanda oturan insanların isimleri falan hakkında. sonra yaptılar kaydı.


  • ayiadam  (19.07.12 12:32:51) 
ha bu arada eğer ters birine denk gelirsen ikametini aldırmamanın cezası 300 lira mı neymiş. allahtan nüfus müdürlüğündeki adam askerliğini benim memlekette yapmış ceza falan kesmedi.


  • ayiadam  (19.07.12 12:35:25) 
ayiadam'ın dediği ceza olayı doğru belirli süre içinde bildirmeniz gerekiyordu.

alternatif bir yol olarak ev sahibinizle konuşun, kira kontratını yenileyin. güncel tarihli kontratı direk nüfus müdürlüğüne götürün "ben buraya yeni taşındım kaydımı aldırmak istiyorum" derseniz yardımcı olacaklardır sanırım
  • konsantrasyon  (19.07.12 12:54:41) 
Ben bu olayda ceza alacağını zannetmiyorum. Zira sistem mevcut yerinden başka bir yere taşındığında, senin eski yerine taşınan başka birisi nüfus'a gittiğinde sen hâlâ orada görünüyorsan ceza kesiliyor.(Her ne kadar resmiyette, kesin bir sayıyla belirtilen gün içerisinde nüfus'a bildirilmesi gerekmektedir dese de...)

Dolayısıyla senin Zagreb'deki ikametine başka birisi başvursa bile o Hırvatistan hükümetini ilgilendireceği için sana ceza gelmeyecektir. Ama bu olay, devlet işlerine bok atmaya hakkın var anlamına gelmesin... Sonuçta senin ihmalkârlığın.
  • sku  (19.07.12 13:41:18) 
burdaki acaip detay şu

2006 de zagrebe gittim 1 aylıgına tatile, konsoloslukla görüşmedim.

2008 de ikamet alırken bebekte oturuyordum.

2010 da senin ikametin yok dediler, sonra baktılar, zagreb gözüküyor.
Ulan 2008 de nasıl aldım o zaman ben?
  • cruseo  (19.07.12 13:58:39 ~ 13:58:54) 
Sakın Zagreb' de senin adına sahte kimlik çıkartılmış olmasın? Çok uçuk bir fikir ama daha mantıklısı da gelmiyor aklıma =PpP


  • greenish  (19.07.12 14:09:54 ~ 14:10:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.