[]

"Her kibarlıkta, bir çeşit iki yüzlülük gizlidir"

dedi, geçenlerde bir tanıdığım.
o an için, pek emin olamamıştım bunun doğru olup olmadığından.

şimdi düşünüce, sanki biraz hak verir gibi oldum kendisine; ama yine de tam olarak ikna olmadım.
kibarlık derken, öküz olmama durumunu değil de, daha çok kibarlığa fazladan gayret etme durumunu kastediyorum.

siz ne düşünüyorsunuz?

 
buna benzer o kadar çok şey var ki üzerinde gram düşünmeden yaptığımız. adam dışarda kadınlara karşı kibarın allahıdır, eve gelir karısını döver. öyle yani...


  • aeroflot  (19.07.12 11:50:07) 
bizim memleket için doğru. ama gerçekten kibar olan toplumlar da yok değil.


  • keltikfrost  (19.07.12 11:51:49) 
her kibarlık belki mübalağa olur, ama birçoğunun arkasında menfaat gizli olduğuna ben de inanıyorum.


  • EasyTiger  (19.07.12 11:58:12) 
bence insan kendisi nasilsa baskasini da oyle bilir, ben hic cikarim olmayan hatta benden cikari olan insanlara da gayet kibarim, belki kendisi komplekslidir, bana aslinda kimse saygi duymuyor, hepsi yalan bu tavirlarin falan diyordur, kendisi de kimseyi ne seviyor ne sayiyordur insanlari...

ha soyle bir durum vardir, sence belli bir konumu haketmeyen insan vardir, sen de isyerindeki profesyonellik geregi belli bir formaliteyle iletisimdesindir, ama bu kibarlik degildir, normal medeni insan iliskisidir. bu durumda abuk davranis zaten ilkokul cocugu gibi mantigin egemen oldugu ortamlarda duygusal fevri davranislarda bulunmaktadir.

yine baska bir istisnasi yine kisisel olarak saygi duymadigin bir birey vardir karsinda fakat bulundugun topluma saygi geregi ters birsey soylemezsin.

eger bu durumlarda ortamin gerektirdiginden daha fazla samimiyet kuruyorsan, veya arkadasina saygi duymadigin halde bak buna yarin isim duser diye davraniyorsan tabi hos degil, ama bunun sinirlari kendin belirlersin oturup da zaten turkiye'de cok eksik bir kavrama camur atmazsin.

zaten kibar insanin ilk anlasildigi nokta evde aile iliskileridir, eger 'tesekkur ederim, lutfen, ozur dilerim' uclusunu yeterince kullanmiyorsa o insandan ben uzun vadede hayir gelmeyecegine inanirim.

yahu mesela bir ornek evde yanlislikla kedinin patisine bastigimda bile refleks olarak ozur dilerim ben, kediyle ne cikar iliskim olacak :D
  • mavicorap  (19.07.12 13:49:58) 
yalanın adı iltifat olmuş gibi bir laf da var, aynı kapı..

kibar olunmak icin dikkat ediliyorsa iltifat yapmak icin afili laf aranıyorsa gayet de katılıyorum. zaten anlaşılır içten mi geliyor zorlama mı.
  • nwnd  (19.07.12 13:55:41) 
"Tevazu, iki kez iltifat almanın yoludur. Örnek: Ne kadar güzelsiniz! Hayır değilim. Evet, öylesiniz. Etti iki! "


  • vincenzo  (19.07.12 14:26:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.