[]

çapa - dahiliye - diyetisyen

1.59 boyum var, yuvarlarsak da 62 kiloyum, yaşım da 21, kadınım evet.

kendi başıma kilo vermeye çalıştım olmadı, direkt diyetisyene gidilmiyormuş çapada dahiliyeden randevu aldım gidicem haftaya.

doktora girip kilo vermeye çalışıyorum ama olmuyor, ailemde de hastalık geçmişi bayağ güzel, şeker, tansiyon, kalp her türlü hastalık var. kendimi garantiye almak için kilo vermek istiyorum diyetisyene yönlendirir misiniz gibisinden bir şeyler desem;
"kilon obez seviyesinde değil neden gelip de gerçekten ihtiyacı olanların yerine sıra alıyorsun!!"

dicek diye bir korku sardı içimi napıyım gidiyim mi sizce? uzun zamandır uğraşıyorum kilo veremiyorum, zaten sürekli aç hissediyorum.

evet yorumları alalım.

 
dahiliye öyle bir şey demez. sizi diyetisyene yönlendirir. boşuna kafaya takmayın.


  • kedili madam  (19.07.12 11:21:33) 
Ben olsam obez olmadan normal kilosuna inip onu korumaya çalışan birini gördüğüm için mutlu olurdum. Bence de kimse öyle bir densizlik etmez.


  • saatgeceninonikisi  (19.07.12 11:41:07) 
Kafa mı yapıyorsun senin kilon çok fazla değil ki.Diyetisyenlik birşey yok bence.Sıkı bir rejim ve yürüyüş,hareket vs.Kimi insanın kilo vermesi daha yavaştır ama verirsin

Bu yukarıdaki sözlerimin aynısını dahiliyeci doktordan da duyabilirisiniz.
  • denizcimavisi  (19.07.12 11:42:19) 
@denizcimavisi ; benim dediğim de ona çıkıyor zaten, biraz daha serti tabii.


  • mor.inek  (19.07.12 11:59:17) 
az ye başka bişeye gerek yok.


  • enerji muhendisi  (19.07.12 12:06:19) 
@shenergy; bol bol su iç, az ye bunları ben de biliyorum. ama bi listeye bağlı olursam daha sıkı yaparım, biliyorum.


  • mor.inek  (19.07.12 12:08:50) 
bence cok dogru yapiyorsun cicim, tebrik ederim, ne kadar erken yasta beslenmeyi daha dogru ogrenirsen daha iyi olur. hem olay sadece agirlik degil ki dahiliye'de simdi seni kabaca bir check-up'tan gecirecekler, istersen soracagin sorulari not al o sirada o kalabalikta kafalar karisabiliyor ozellikle ailede olan hastaliklarin sende ilerideki yansimasi ile ilgili olnalari...
bu arada zayif olsan bile vucudundaki yag kas oranini kan basincini, kanindaki kolesterol aclik kan sekeri gibi degerleri erkenden ogreneceksin hasta olmadan ne guzel iste :)
bir tavsiyem de saglikla ilgili butun belgelerini cok iyi sakla. ilerisi icin karsilastirma olur.
zaten artik saglik denilince (gelismis ve ticari olmayan ulkelerde) ideal olarak hastaliklarin tedavi edilmesi degil, daha hastalik olusmadan yakalanip olusmasinin engellenmesi seklinde anlasiliyor. bu da ancak duzenli kontrollerde tespit edilebiliyor. sen simdiden super bir baslangic yapiyorsun, hayirli olsun!
  • mavicorap  (19.07.12 13:59:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.