[]

firefox site önerme

firefox 14 te yenilenen auto complete özelliği sonucunda urlbara yazmaya başladıgınızda site önerileri yer alıyor.
bunu sevmedigimden dolayı autocomplete i about:config den
browser.urlbar.autocomplete degerini false yaparak degistirdim.
ama bu sefer geçmişten ve yer imlerimden de autocomplete yapmayı kapatmıs oldum.
about:config ten sadece site onerme özelliğini kapatma nasıl yapılıyor bilen var mı ?
(offer proffer suggest gibi kelimeleri de arattım ama bulamadım)
chrome kullan vsvs diyecekler için peşin edit: la yürü git!

 
benim bildiğim site önerme zaten geçmişten ve yer imlerinden oluyordu. benimkinde kendi kafasına göre önermiyor yani.


  • rofl  (19.07.12 11:19:06) 
firefox 13 ve oncesinde oyle idi. ama 14 te site önerme yeni sende olmayan sitelerden de oneriyor


  • vadrigar  (19.07.12 11:20:07) 
14 ne abi ben en son 11 gördüm sanki.


  • rofl  (19.07.12 11:42:06) 
daha bu sabah 14.0.1'e geçtim.. geçmişte ya da bookmarklarda olanlar dışında öneri vermedi her türlü denememe rağmen.. ama eğer kapatmak istediğin şey otomatik olarak linki tamamlaması ise browser.urlbar.autoFill şeklinde aratıp onu kapatabilirsin..


  • buzzlightyear  (19.07.12 11:49:30) 
hakliymissiniz. yerim ve gecmis haric bir site onermiyormus. ben yanlis gormusum. biraz test ettim de daha saglikli tamamlamalar cikartabilirmis. mesela hani yazmaya basladiginda asagiya dogru acilan liste akilli bir liste. hangisini daha cok tiklarsan o daha yukarilara cikiyor. bu ozelligi bu auto complete e de entegre edebilirlerdi ama etmemisler nedense. sanirim performans ile ilgili olabilir, aklima ilk o geldi.


  • vadrigar  (19.07.12 18:25:51) 
yok yok akıllıymıs o sistem de.


  • vadrigar  (25.07.12 14:00:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.