[]

Diyetten anlayanlar bi bakar mısınız?

merhalar öncelikle!!

ben tamıtamına 122 kiloyum. evet yanlış duymadınız. tam koskoca 122 kiloyum. boyum 1.78 ve kendimden nefret edecek düzeye geldim.

çok düzensiz besleniyorum. saat kaç olursa olsun, karnım acıkmışsa bişeyler atıştırıyorum. bir öğün vaktim bir gün sonrası ile hiç uyuşmuyor. günde yemek vakti olarak sadece 1,5-2 öğün yemek yiyorum. gerisi arada atıştırmalar olarak geçiyor.

Diğer bir konuyu daha parmak basmak istiyorum. akşam yemeklerinde neredeyse 1 EKMEK yiyorum. Evet evet 1 EKMEK. nedense ekmeksiz bişey yiyemiyorum.

son olarak ta uyku saatlerim çok enterasan. sabaha karşı 6-8 arası bir saatte yatıyorum. öğleden sonra da 2-5 arası bir saatte kalkıyorum. geri kalan saatlerde hep bilgisayar başındayım.

bu arada evde spor bisikleti var ama hiç spor yapmıyorum.

gelelim sorulara
1- ekmek yemekten kurtulmam gerekiyor. ekmeksiz neler yiyebilirim?
2- spor olarak neler yapmalıyım? bisiklet ne kadar etkili?
3- uyku saatlerim nasıl olmalı?
4- sizin önerileriniz nelerdir?

25 yaşında adamım, 2 aydır işsizim ve obezlik yolunda emin adımlarla ilerliyorum. 2 haftadır evden çıkmadım. bu durum beni iyice asosyal yapıyor. sağlıklı fikirlere ihtiyacım var.

 
(bkz: #28653824)


  • yapacakbirseyyok  (19.07.12 01:14:12) 
uyku düzeni önemli, akşam oldu mu yatmak lazım. gece oturmaları yağlanma yapıyor.
ekmek, şeker, tuz, çikolata içeren şeyleri yemeyeceksin.
günde 5-6 öğün yiyeceksin. öğünlerin; yağsız yoğurt, süt, salata, yumurta akı, meyve - 1 porsiyon -, sebze - bokunu çıkarmadan ama bol bol -, tavuk et olacak. yağ olarak zeytinyağı kullanılacak. o da damlatılarak, bocalamayacaksın şişeyi.
fastfood'u bırakıcan.
akşam 7-8'den sonra bişey yemiycen.
erken kalkıcan.
imkanın varsa spor salonuna yazılacaksın. yoksa ya da bisiklet yeter diyorsan, günde en az 40-45 dakikanı bisiklete ayıracaksın. bisikleti 45 dakika yaparsın 500-600 civarı kalori yakmakta. erkek 1800, kadın 1200 civarı kalori almalı günde. ayrıca evde yapabileceğin basit spor hareketlerini de 3x15, yapamıyorsan 2x10 şeklinde yapacaksın ama mutlaka yapacaksın. 2 gün spor 1 gün dinlenme yaparsan bıkkınlık gelmez. hem de vücudun kendini toplar o 1 günde.
günde en az yarım saat tempolu şekilde yürüyecek ve / ve ya koşacaksın.
bol bol su tüketeceksin.
mümkünse eve kapanmayacak, dışarı çıkacaksın. hareketsizlik = kilo
sık sık tartılmak vücuduna neyin ne yaptığını yüzüne çarpıyor. her şeyden önce kendine hassas ve gram da gösterebilen bir tartı alacaksın.

imza: yakın zamanda üsttekileri yaparak hem 3-5 kilo vermiş, hem de çok daha kondisyonlu ve sağlıklı bir hale gelmiş bir şişko pattes.
  • repins  (19.07.12 01:24:45 ~ 01:33:34) 
limonlu buzlu yeşil çay içerek başlayabilirsin işe.günde üç beş bardak.şekeri sil at yaşantından.


  • ezoCan  (19.07.12 01:35:16) 
o yediğin 1 ekmeğin yarısını yesen kilo vermeye başlarsın uyku saatini siktiret yatmadan 2 saat öncesinden sonra yeme yeter. onun dışında ekmek hiç yememeye ve az yemeye çalış işte ne kadar zor olabilir ki?


  • yuto  (19.07.12 03:19:22 ~ 03:19:48) 
Bence herkesin bünyesine farklı bir sistem iyi geliyor bana en iyi gelen sabah erken kalkıp kahvaltı yapıp öğlen iki gibi yemek yiyip aksama da mısırpatlagı-soda tarzında hafif birşey yemek. Aksam salata falan da yiyebİlirsin. Sabah kahvaltısını sağlam yap ve herşeyin kalorisine bak o masum görünen soslar, meyvesuları hiç hakketmedikleri kadar kalorili onları yiyeceğine daha doyurucu seyler yiyebilirsin. Ve kendinden de nefret falan etme tek derdin bu olsun biraz zamanla bir anda uçuverir kilolar. Tabi azmetmek lazım kafanı dağıtacak birşeyler bul ve mümkünse şiddetle doktora danışmanı tavsiye ediyorum.


  • rem  (19.07.12 04:01:39) 
www.hurriyet.com.tr

www.hurriyet.com.tr

senin vucut kitle indeksin 38.5

yani zaten obezsin ve "morbid obez" olmana da ceyrek kalmis.

onunde iki ihtimal var: ya iradeni sonuna kadar zorlayip aldigin kalorileri azaltacak, harcadigini arttiracaksin, ya da evdeki kapilari yikarak ve seni kamyonetle tasiyarak mide kucultme ameliyatina goturecekler.

su asamada bisiklet cok uygun. cunku bu kadar agir govdeyle kosmak ya da yurumek, dizlerini sikertir. bu asamada KOSMA. Dizlerini zorlamadan yuruyus olabilir. Bisiklet varmis madem, dayan bisiklete.

uyku saatlerin tabii ki 23:30 - 08:00 olmali. (Su anda issiz oldugun icin soyluyorum).

Gece uyumuyor olman zaten vucudunda diyabetle yani seker hastaligiyla ayni etkiyi yaratiyor. Insulin direncin artmis durumda. Uykunu tekrar duzene sokarsan, kilo vermene onun da katkisi olur.

(bkz: garantili zayiflama yontemi/@compadrito)
  • compadrito  (19.07.12 04:14:56) 
hacı, ben de kilolu bi adamım. düzenli spor yapmazsam ve yememe dikkat etmezsem hemen kilo alıyorum. bunu bildiğimden kilomu dengede tutmayı öğrendim en azından.

şimdi birkaç önemli detay var hayatında uygulaman gereken. bunları uygularsan kilo verirsin. bunlara dikkat etsem de, atıyorum 110 kilo civarında bir direnç gösterir vücudun. o direnci kırmak için de spor yapman lazım. şimdi detaylardan bahsedeyim:

1) ekmek kesinlikle yok. ne olursa olsun yeme. ekmeksiz yemeye alış. yemeklerin suyuna banmak yok artık. madde 4'te kahvaltıyı nasıl ekmeksiz yapacağını görürsün örneğin.
2) uyku saatlerin 12-1 ila 8 gibi olsa güzel olur. daha az uyku yetiyorsa 12-7 yap bence. ne kadar erken kalkarsan o kadar etkili olur.
3) akşam yemeği en geç 19:30'da yenecek ve sonrasında çay, diet kola(onu da tavsiye etmiyorum, bitki çayları vb.) dışında boğazından hiçbir şey geçmeyecek. şekersiz içiyoruz tabi çayımızı.
4) kahvaltıyı asla atlamıyoruz. ne demiştik, ekmek yok. önerilerim:
-seviyorsan 2 yumurta, 1-2 dilim beyaz peynir(kaşar, eritme, üçgen vb. yok) doğal olsun peynirin. bunlar seni tok tutar.
-corn flakes ve yağsız süt. çok abartmadan doyana kadar yiyebilirsin. zaten ilk yediğinde, çok yemişim lan şişkinlik yaptı diye farkedeceksin.

yani kısacası ekmeksiz olacak kahvaltı ve protein içerecek.

5) elma seviyorsan 1 elma iyidir ara öğünlerde. alternatifini bilmiyorum. 3-4 parça ceviz falan olabilir. ara öğünleri kahvaltıdan 2 saat sonra ve öğle yemeğinden 2 saat sonra alıyoruz.

6) öğle ve akşam yemekleri. hacı ekmek yok. sebze yemekleri iyidir ama yağsız olacak. ya da yağı az diyelim. yağı az köfte, haşlanmış tavuk/ızgara tavuk, ızgara balık ne istersen ye. bunları bir süre doyana kadar ye. gerekirse 15 tane köfte ye. ekmeksiz yeme alışkanlığını kazandığın zaman azaltırsın.

kısacası usta, gofret, çikolata, bisküvi, cips, kola, ice tea, gazoz falan şekerli ne varsa unutacaksın. bir süre unut. en azından 2-3 hafta. bu sürede dediklerimi uygula. zaman içinde vücudunu tanırsın. neye nasıl tepki gösterdiğini farkedersin. farkettikten sonra canın çektiğinde arada yersin bunlardan da.

spor konusuna gelirsek, işsizsin madem spor salonunu salla gitsin. bir tane koşu ayakkabın varsa işimizi görür. öncelikle müzik çalara gaz parçalar atıyoruz. sürelerini dikkatli seçiyoruz. sonra bir koşu pisti buluyoruz. orada düzenli koşuyoruz. deli danalar gibi değil. atıyorum 400 metreyi ilk başta 3 dakikada koşuyoruz. sonra 2:30'da koşuyoruz. sonra yürüyoruz. bu döngüyü 3 set, 4 set şeklinde artırarak yapıyoruz. bu sayede kondisyon kazanacaksın. kondisyonu kazandıktan sonra gerçek anlamda kalori yaktıracak birşeyler yapmalısın. bu koşu işini 1-2 ay yaparsan az biraz kondisyona kavuşursun.

ha son olarak en önemlisi su. en az 2 litre. hesabını tutamıyorsan şöyle söyleyeyim 4 pet şişe bitecek en az. ki yazın 6 pet şişeye kadar çıkartmalısın.

ekstra sormak istediğin birşeyler olursa bir mesaj uzağındayım.

ha bu kadar anlattım ama mesela bunlar benim dün gece 1'de yarım ekmek döner yememi engellemedi. demek ki neymiş, ne kadar tavsiye olursa olsun, en önemli şey irade abi. iraden sağlamsa alışkanlıklar değişir.
  • saygilarefendim  (19.07.12 10:17:10 ~ 10:22:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.