hacı, ben de kilolu bi adamım. düzenli spor yapmazsam ve yememe dikkat etmezsem hemen kilo alıyorum. bunu bildiğimden kilomu dengede tutmayı öğrendim en azından.
şimdi birkaç önemli detay var hayatında uygulaman gereken. bunları uygularsan kilo verirsin. bunlara dikkat etsem de, atıyorum 110 kilo civarında bir direnç gösterir vücudun. o direnci kırmak için de spor yapman lazım. şimdi detaylardan bahsedeyim:
1) ekmek kesinlikle yok. ne olursa olsun yeme. ekmeksiz yemeye alış. yemeklerin suyuna banmak yok artık. madde 4'te kahvaltıyı nasıl ekmeksiz yapacağını görürsün örneğin.
2) uyku saatlerin 12-1 ila 8 gibi olsa güzel olur. daha az uyku yetiyorsa 12-7 yap bence. ne kadar erken kalkarsan o kadar etkili olur.
3) akşam yemeği en geç 19:30'da yenecek ve sonrasında çay, diet kola(onu da tavsiye etmiyorum, bitki çayları vb.) dışında boğazından hiçbir şey geçmeyecek. şekersiz içiyoruz tabi çayımızı.
4) kahvaltıyı asla atlamıyoruz. ne demiştik, ekmek yok. önerilerim:
-seviyorsan 2 yumurta, 1-2 dilim beyaz peynir(kaşar, eritme, üçgen vb. yok) doğal olsun peynirin. bunlar seni tok tutar.
-corn flakes ve yağsız süt. çok abartmadan doyana kadar yiyebilirsin. zaten ilk yediğinde, çok yemişim lan şişkinlik yaptı diye farkedeceksin.
yani kısacası ekmeksiz olacak kahvaltı ve protein içerecek.
5) elma seviyorsan 1 elma iyidir ara öğünlerde. alternatifini bilmiyorum. 3-4 parça ceviz falan olabilir. ara öğünleri kahvaltıdan 2 saat sonra ve öğle yemeğinden 2 saat sonra alıyoruz.
6) öğle ve akşam yemekleri. hacı ekmek yok. sebze yemekleri iyidir ama yağsız olacak. ya da yağı az diyelim. yağı az köfte, haşlanmış tavuk/ızgara tavuk, ızgara balık ne istersen ye. bunları bir süre doyana kadar ye. gerekirse 15 tane köfte ye. ekmeksiz yeme alışkanlığını kazandığın zaman azaltırsın.
kısacası usta, gofret, çikolata, bisküvi, cips, kola, ice tea, gazoz falan şekerli ne varsa unutacaksın. bir süre unut. en azından 2-3 hafta. bu sürede dediklerimi uygula. zaman içinde vücudunu tanırsın. neye nasıl tepki gösterdiğini farkedersin. farkettikten sonra canın çektiğinde arada yersin bunlardan da.
spor konusuna gelirsek, işsizsin madem spor salonunu salla gitsin. bir tane koşu ayakkabın varsa işimizi görür. öncelikle müzik çalara gaz parçalar atıyoruz. sürelerini dikkatli seçiyoruz. sonra bir koşu pisti buluyoruz. orada düzenli koşuyoruz. deli danalar gibi değil. atıyorum 400 metreyi ilk başta 3 dakikada koşuyoruz. sonra 2:30'da koşuyoruz. sonra yürüyoruz. bu döngüyü 3 set, 4 set şeklinde artırarak yapıyoruz. bu sayede kondisyon kazanacaksın. kondisyonu kazandıktan sonra gerçek anlamda kalori yaktıracak birşeyler yapmalısın. bu koşu işini 1-2 ay yaparsan az biraz kondisyona kavuşursun.
ha son olarak en önemlisi su. en az 2 litre. hesabını tutamıyorsan şöyle söyleyeyim 4 pet şişe bitecek en az. ki yazın 6 pet şişeye kadar çıkartmalısın.
ekstra sormak istediğin birşeyler olursa bir mesaj uzağındayım.
ha bu kadar anlattım ama mesela bunlar benim dün gece 1'de yarım ekmek döner yememi engellemedi. demek ki neymiş, ne kadar tavsiye olursa olsun, en önemli şey irade abi. iraden sağlamsa alışkanlıklar değişir.
0