[]

telefonda gps ucretleniyor mu yoksa internet paketinden mi düşüyor

Hattım avea. faturalı oldugu için anlasılmıyor. Gps varolan internet paketinden mi dusuyor? Kazıklara gelmeyeyim..




 
gps'in internet paketinle alakası yok.istediğin kadar kullanabilirsin.


  • the twilight is my robe  (18.07.12 22:34:50) 
gps dediğiniz şey gprs ise evet varolan paketten düşer. kontrol etmek için avea işlem merkezine girip paketinizde kaç MB kullanım kalmış görebilirsiniz.

edit: gps, uyduya göre lokasyon belirleme sistemidir. Normalde bu açık olduğunda ücret kesilmez veya internet paketinden düşmez. Ancak çevrimiçi kullanılan bir haritada gps'i açıyorsanız harita bilgilerinin internetten indirilmesi için doğal olarak ücretlendirme olacaktır (veya internet paketinizden düşüm olacaktır)
  • mr.goodcat  (18.07.12 22:34:57 ~ 22:37:04) 
agps ise evet, çoğu cihazda agps var. ama gps ise bilemedim.


  • utkucbkc  (18.07.12 22:35:21) 
A-GPS ise baska bir sunucuyla da baglantiya gececegi icin duser. Lokasyonunuzu cok net belirleme ihtiyaci olmayan bir uygulama(foursquare, instagram, twitter, facebook, vs.) A-GPS kullanir(gerci bunlar baska seyler icin de internet bagalantisina ihtiyac duyuyorlar ama ornek olsun diye yazdim) ama konumunuzu cok net belirlemesi gereken bir uygulama(or: bir tane navigasyon uygulamasi) A-GPS yerine GPS kullanabilir. Bu durumda lokasyon daha yavas(A-GPS kullanilmadigi icin) ama daha hassas bir sekilde belirlenmis olur.

Ozet: Kullandiginiz uygulamaya gore degisir.
  • sterimar  (18.07.12 23:52:57 ~ 23:53:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.